קורא ערני הסב את תשומת-לבנו למכרז שפרסם משרד הכלכלה, תחת הכותרת המוזרה: "מכירת עד 1180.027 טונות בשר קפוא כשר ממשלתי". מה זה בדיוק בשר ממשלתי? הנה רמז שהתחבא במכרז עצמו: מי שמוכר את "הבשר הממשלתי" הוא מינהל שעת חירום. הייתכן שלישראל יש מלאי בשר לשעת מלחמה?
שאלנו את משרד הכלכלה, ושם הסבירו לנו כי מדובר ברשות ייעודית במשרד, "המופקדת על מלאי מוצרי המזון האסטרטגי של מדינת ישראל ועל ריענונו מעת לעת. מלאי הבשר הקפוא יועד לשימוש צה"ל בשעת חירום, "ומאחר שצה"ל החליט להחליף את הבשר במנות הקרב הצה"ליות בשימורי טונה, לא הייתה עוד סיבה להחזיק במלאי הבשר".
אז הנה סוף-סוף הגיעה התשובה: מנות הקרב הצה"ליות עברו מאותו מעדן מענג הקרוי במחוזותינו "לוף" - לטונה.
גורם המעורה בפרטים אמר לנו כי אכן מדובר ככל הנראה בבשר הלא מעובד המשמש להכנת הדליקטס הצה"לי, אם אפשר בכלל לדמיין דבר כזה.
ולנו לא נותר אלא לשאול: מה עושים עם כ-1,000 טונות של בשר לוף, מיהם הגורמים שירצו לקנות אותו, ובעיקר - עד כמה הקיבה שלהם חזקה?
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.