בית הדין האזורי לעבודה בחיפה קיבל היום (ד') את דרישתה של גילה אדרעי, לשעבר יו"ר ועד עובדי רכבת ישראל, והורה להנהלת הרכבת לעכב את השעייתה מהעבודה עד להכרעת הליך הבוררות בעניינה. השופט אסף הראל הטיל על הנהלת הרכבת תשלום שכר טרחה בסך 2,000 שקל לטובת אדרעי, והזכיר להנהלה כי היא רשאית לערער על החלטתו בפני בית הדין הארצי לעבודה בתוך 15 ימים.
השופט הראל לא מצא צידוק לכך שהנהלת הרכבת התעקשה שלא לעכב את ביצוע ההשעיה למרות המלצתו בעניין במהלך הדיון מאתמול, ודחה את הטענה שלפיה עיכוב ההשעיה יפגע במסר התקיף בדבר "אפס סובלנות" לעבירות משמעת. לפי השופט הראל, עצם ההחלטה להשעות אם חד הורית למשך ארבעה חודשים בשכר של 2500-2700 שקל ברוטו בחודש - גם אם ביצוע ההשעיה ימתין להכרעת הליך הבוררות שממילא הוסכם עליו בין ההסתדרות להנהלה - יש בה כדי להותיר את המסר ההרתעתי לעובדים על כנו.
השופט ציין כי שכר כל כך נמוך במשך ארבעה חודשים לעובדת שצריכה לפרנס שלוש בנות, ללא יכולת לחפש עבודה חלופית בתקופת ההשעיה או לתבוע הבטחת הכנסה, מטה גם הוא את הכף לטובת אדרעי.
עוד קבע השופט הראל כי טיב העבירה בה הואשמה אדרעי, איום על עובד (זמן רב אחרי שהודחה מתפקיד יו"ר הוועד), אינו נמנה עם העבירות החמורות ביותר. כן הוסיף השופט כי הנהלת הרכבת מעולם לא טענה כי אדרעי לא מבצעת כשורה את תפקידה כעובדת בהיבט המקצועי. למרות הדברים, השופט הראל דחה את דרישתה של אדרעי שלפיה על ביה"ד לבטל כליל את ההליך המשמעתי נגדה בטענה לרדיפה והתנכלות מצד הנהלת הרכבת.
יצוין כי ההסתדרות לא טרחה לשלוח נציג מטעמה לדיון שהתקיים אתמול בעניינה של אדרעי אף שהיא משמשת כארגון היציג של עובדי הרכבת, והסתפקה בהצהרה כתובה שלפיה היא תומכת בעיכוב ביצוע ההשעיה.
את גילה אדרעי ייצגה בהליך עו"ד סיגל פעיל ממשרד אשר חלד ושות', ואת הנהלת הרכבת ייצג עו"ד גדעון רובין ממשרד רובין שמואלביץ ושות'.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.