לאחר שבחודשים האחרונים שורט על הין היפני כנגד הדולר האמרקיאי הוכרז כ"טרייד החם" העולם, כעת, אנליסטים מציינים כי הדולר הניוזילנדי יכול להיות הטרייד החם הבא. זאת מאחר שניו-זילנד עשויה להיות המדינה הראשונה מבין מדינות המערב שתנקוט במדיניות מוניטרית מרסנת.
הבנק המרכזי של ניו-זילנד הותיר היום את הריבית המרכזית על כנה, ברמה של 2.5%, אך שלח איתות חד וברור לגבי האפשרות שהריביות עשויות לעלות כבר בתחילת שנה הבאה, במטרה להתמודד עם עליית מחירי הדיור.
המסר של הבנק המרכזי שלח את הדולר הניו-זילנדי, הידוע בכינויו "קיווי דולר", לעלייה לרמה של 0.795 דולר אמריקאי ולעלייה חדה מול הדולר האוסטרלי, ל-1.146 דולרים - שיא של כ-5 שנים.
כאמור, עליית הריביות, תהפוך את ניו-זילנד למדינה הראשונה מבין המדינות המפותחות, שתנקוט במדיניות מוניטרית מרסנת, בעת שבה הבנקים המרכזיים באירופה, ארה"ב ויפן מתכוונים להמשיך במדיניות המרחיבה במטרה לתמוך בצמיחה הכלכלית.
"האיתות של הבנק המרכזי הניו-זילנדי הפך את ה'קיווי' למטבע נבחר, לצד הדולר האמריקאי", טוען כריס ווסטון, אסטרטג השקעות ראשי בחברת IG. "השווקים רואים בבנק המרכזי של ניו-זילנד כבנק המרכזי הניצי ביותר מבין מדינות ה-G10".
אז לאן מועדות פניו של ה"קיווי"? אנליסטים וסוחרי מט"ח ממליצים לפתוח פוזיציות לונג על המטבע הניו-זילנדי, כנגד הדולר האוסטרלי והפאונד הבריטי. ווסטון מעריך הקיווי דולר יתחזק לרמה של 1.1275 כנגד הדולר האוסטרלי בטווח הקרוב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.