יום המסחר בשוק המט"ח מתנהל תוך החלשות של השקל מול שני המטבעות המרכזיים, כאשר הדולר היציג התחזק בכ-0.4% לרמה של 3.577 שקלים לדולר והאירו רשם עלייה בשיעור דומה ל-4.728 שקלים. בעולם נסחר האירו סביב 1.321 דולרים לאירו.
כלכלני בנק לאומי מעריכים בסקירתם השבועית כי בשוק המט"ח, בטווח הקצר, מגמת המסחר תתנהל בעיקר על רקע ההתרחשויות בעולם ובפרט קצב ועיתוי תחילת היציאה מתכנית ההרחבה הכמותית בארה"ב. כמו כן, "על רקע פרסום החלטת ראש הממשלה ושר האוצר בעניין, אנו צופים כי משקל רב בשוק המט"ח המקומי יינתן להערכות המשקיעים באשר למדיניות בה ינקוט נגיד בנק ישראל החדש".
עליות נרשמות היום (ו') בבורסות אסיה, לאחר שאמש עלה מדד ה-S&P 500 בניו-יורק לשיא הסטורי חדש. המסחר בחוזים על מדדי וול סטריט מתנהל ביציבות עם נטייה קלה לעליות, לקראת פרסום נתוני שוק העבודה היום.
המסחר בוול סטריט נחתם אתמול (ה') בעליות שערים, כאשר מדד ה-S&P 500 ננעל בשיא חדש, מעל 1,700 נקודות. זאת, על רקע נתוני PMI חיוביים מרחבי העולם, נתוני האבטלה הטובים שפורסמו בארה"ב, ולקראת נתוני התעסוקה החודשיים שיתפרסמו היום. בסין דווח אתמול כי מדד מנהלי הרכש עלה ביולי לרמה של 50.3 נקודות לעומת צפי הכלכלנים לרמה של 49.8 נקודות ולעומת 50.1 נקודות ביוני. באירופה הותיר נגיד הבנק המרכזי האירופאי את הריבית על כנה בשיעור של 0.5%, ולא סיפק תחזיות דרמטיות באשר למדיניות המוניטרית של הבנק או לכלכלת גוש האירו.
בתחום המאקרו בארה"ב התפרסמו אתמול סימנים נוספים לשיפור בשוק העבודה בארה"ב. מספר האנשים אשר הגישו לראשונה בקשה לדמי אבטלה בשבוע שנגמר ב-27 ביולי ירד ב-19 אלף ל-326 אלף (בשיעור עונתי). מדובר ברמה הנמוכה ביותר מאז ינואר 2008. הצפי היה לנתון של 345 אלף בקשות. עם זאת, הנתונים בחודש יולי תנודתיים בשל שינויים בשוק כלי הרכב והחינוך. הממוצע לחודש שעבר, מדד אמין יותר ותנודתי פחות, נפל ב-4,500 בקשות ל-341,250 בקשות, הנתון הנמוך ביותר מזה 10 שבועות.
בנוסף פורסם מדד מנהלי הרכש של ISM, אשר הציג ביולי את הקריאה הגבוהה ביותר מאז חודש אפריל 2011 - 55.4 נקודות, לעומת הצפי ל-51.9 נקודות בלבד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.