המסחר בשוק המט"ח התנהל היום (ה') בהתחזקות של השקל מול הדולר והאירו. הדולר איבד 0.47% ושערו היציג נקבע על 3.539 שקלים, עדיין שפל של כשנתיים מול השקל, בעוד האירו נחלש ב-0.05% לשער יציג של 4.728 שקלים.
בעולם נחלש גם כן הדולר מול המטבעות המובילים, אך בשיעור קל. המטבע האמריקאי מאבד 0.2% מול האירו ונסחר סביב 1.336 דולרים לאירו. הדולר מאבד גם 0.5% מול הין היפני לרמה של 94.28 ין לדולר.
אם כן, בעולם נסחר באירו בשיא של 7 שבועות מול הדולר על רקע נתון מאקרו שפורסם בגרמניה והראה כי היקף היצוא מהמדינה עקף את היבוא יותר מכפי שציפו האנליסטים בחודש יוני. כלכלת גרמניה נשענת בעיקר על יצוא, כך שהנתון - עודף מסחרי של 16.9 מיליארד אירו - עשוי להעיד על האצה בצמיחתה של הכלכלה הגדולה בגוש האירו.
ובישראל הדולר ממשיך לשהות כאמור בשפל של כשנתיים למרות שבנק ישראל התערב שלשום בשוק המט"ח ורכש לפי ההערכות יותר מ-100 מיליון שקל. דוח יתרות המט"ח שפרסם אתמול הבנק הראה כי יתרות המט"ח נושקות לשיא - יותר מ-79 מיליארד דולר בחודש יולי.
בחדר העסקאות של ATRADE מעריכים כי במידה והדולר יירד מתחת ל-3.54 שקלים, התמיכה הבאה מבחינה טכנית נמצאת ב-3.5 שקלים: "הדולר-שקל בוחן את התחתית האחרונה שנקבעה באזור 3.54 שקלים. שבירת התחתית תוביל ל-3.50 שקלים. היצואנים עשויים להפעיל לחץ כבד על בנק ישראל בקרוב היות והמשך התחזקות השקל פוגעת בהם בצורה משמעותית. הספקולנטים ממשיכים לנצל את העובדה שטרם נבחר נגיד חדש וזה מאשר להם לפעול כמעט באין מפריע בזירת המט"ח.
"אנו מעריכים כי הדולר ימשיך לאבד גובה עד שהפדרל ריזרב לא ירמוז או יכריז מפורשות על צמצום היקף רכישות האג"ח".
גם ב-FXCM מעריכים שהדולר יירד ל-3.5 שקלים בתקופה הקרובה: "מגמת הפיחות שנמשכת כבר יותר משנה צפויה להימשך. ככל שנתבסס מתחת לרף של 3.55 שקלים, השוק יציב כיעד רמות נמוכות יותר, עד 3.5 שקלים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.