כ-3 שבועות לפני ראש השנה, מועצת הדבש הודיעה היום (א') על ירידה של 6% בהיקף הייצור השנתי של דבש.
מנכ"ל מועצת הדבש, הרצל אבידור, הסביר את הירידה בהיעלמות רחבת-היקף של דבורים - בעיקר באזור הדרום - ובמיעוט המשקעים בעיקר בחודשים מארס ואפריל השנה, באופן שגרם לפריחה מועטה.
היקף ייצור הדבש השנה צפוי להסתכם בכ-3,000 טון, לעומת 3,200 טון דבש שיוצרו בשנה שעברה. ברחבי הארץ יש כ-100 אלף כוורות, שפזורות ב-6,300 אתרים.
ממועצת הדבש נמסר כי חרף הירידה בהיקף ייצור הדבש ועליית המע"מ באחוז, המחיר הקמעונאי הממוצע לצנצנת של 350 גרם דבש יעמוד השנה על כ-20 שקל.
לדברי אבידור, מנתוני השנה האחרונה ניכר כי חלה עלייה בצריכת הדבש בישראל לאורך כל עונות השנה. היקף הצריכה השנתית של דבש בארץ עומד על כ-4,000 טון, 1,600 טון, מהם בתקופת חגי תשרי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.