המסחר בשוק המט"ח המקומי התאפיין היום (ד') בהיחלשות של השקל מול המטבעות המרכזיים. שער הדולר התחזק מול השקל בכ-0.65% ושערו היציג נקבע על 3.573 שקלים - עדיין רמת שפל של כשנתיים, כשבאוגוסט 2011 הדולר ננעל ב-3.51 שקלים. האירו היציג התחזק מול המטבע המקומי בכ-0.3% ל-4.734 שקלים.
אתמול, נזכיר, הדולר היציג עלה ב-0.15% ל-3.55 שקלים, והאירו עלה באותו שיעור לשער יציג של 4.719 שקלים. בשוק המט"ח העולמי הדולר נסחר ביציבות מול המטבעות המרכזיים: האירו מתחזק מולו בכ-0.15% ל-1.327 דולר לאירו, הליש"ט נחלשת קלות ל-1.545 דולר, ומול הין היפני הדולר עולה כ-0.15% ל-98.34 ין לדולר.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל סבורים כי הגורם העיקרי שמניע את הדולר בעולם ובזירת המט"ח המקומית, הוא הספקולציות בדבר החלטותיו של הבנק הפדרלי באשר להמשך רכישות האג"ח. הפד' רוכש מדי חודש אג"ח בהיקף 85 מיליארד דולר כדי לסייע לשווקים, והדיבורים על תחילת צמצום או אפילו הפסקת התוכנית נותנים אותותיהם במסחר במט"ח.
ראש שלוחת הפד' באטלנטה, דניס לוקהארט, אמר אמש כי כי הביצועים המשתנים של כלכלת ארה"ב גרמו לכך שהפד' אינו יכול להעריך בצורה ברורה את עתיד תוכנית הרכישות, וכי הוא לא מאמין שיהיה מספיק מידע עד הפגישה הבאה של הפד' באמצע ספטמבר על מנת לערוך לוח זמנים מדויק לצמצום, או סיום התוכנית. "כפי שאני רואה זאת, החלטה להמשיך - בין אם בספטמבר, אוקטובר או דצמבר - חייבת להיות צעד ראשון וזהיר", אמר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.