עם תום תפילות יום השישי, יצאו אלפים לרחובות מצרים ונענו לקריאת האחים המוסלמים לקיים "יום זעם". לדברי התנועה, בהפגנות ברחבי המדינה צפויים להשתתף מיליוני בני אדם, במחאה על אלימות הצבא נגד אנשי התנועה, שהביאה למותם של יותר מ-640 בני אדם.
כלי תקשורת במצרים דיווחו היום (ו') כי ברחובות נצפתה תנועת טנקים יחד עם נוכחות צבאית ערה במטרה לשמור על הסדר ומחשש למהומות אלימות. אלפי מתומכי של הנשיא המודח מוחמד מורסי כבר גודשים את הרחובות החל משעות הצהריים. 50 מפגינים נהרגו.
■ בשל המהומות: הנפט מטפס ל-107 דולר לחבית
כוחות הביטחון ירו גז מדמיע אל עבר ההמונים בגשר בכיכר רעמסס בקהיר. עוד דווח על ירי ממסוק שטס מעל אחת הכיכרות המרכזיות בבירה המצרית.
"למרות הכאב והצער על מות הקדושים המעונים שלנו, ההפיכה האחרונה הפכה אותנו לממוקדים יותר, כדי שנוכל להביא לקץ ההשתלטות", נכתב בהצהרת התנועה. התנועה מאשימה את הצבא המצרי בהפיכה שהביאה לנפילתו של הנשיא מוחמד מורסי בחודש שעבר, ובהריגת כ-640 אנשי התנועה בימים האחרונים.
האחים המוסלמים טוענים כי המאבק בשלטון הזמני ובצבא שעומד בראשו הוא חובה מוסרית, לאומית ודתית עבור תומכיהם. האחים המוסלמים מסרבים לסגת מדרישתם לחזור לשלטון, ונוצר הרושם שהתמיכה בהם הולכת וגוברת גם בתוך המדינה וגם מחוצה לה. במקביל, גם השלטון הזמני, ובעיקר הצבא והפוליטיקאים שחברו לסיסי, מסרב לשנות את דרכיו.
כוחות הביטחון קיבלו הוראה לפתוח באש לעבר מי שמסכן שוטרים ומבני ציבור. אמש, למרות העוצר, יצאו מפגינים לרחובות אלכסנדריה וגם בקהיר והמשיכו להתעמת עם כוחות הביטחון.
בתוך כך, הוציאה מועצת הביטחון של האו"ם, שנועדה במהלך הלילה על מנת לדון בנעשה במצרים, הודעה לפיה על הצדדים במדינה להפסיק את האלימות. "הדעה של כלל חברי המועצה היא כי על הצדדים להפסיק את האלימות במצרים, ולנהוג באיפוק מרבי", אמרה שגרירת ארגנטינה לאו"ם מריה כריסטינה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.