הדולר והאירו התחזקו היום (ב') מול השקל. הדולר היציג התחזק בכ-0.3% מול המטבע המקומי ונקבע על 3.572 שקלים, בעוד האירו הוסיף לערכו כ-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.76 שקלים. ביום שישי, נזכיר, הדולר היציג נחלש מול השקל בכ-0.3% ונקבע ב-3.562 שקלים, בעוד האירו התחזק בכ-0.1% ושערו היציג נקבע ב-4.751 שקלים.
בשוק המט"ח העולמי הדולר נסחר ביציבות מול המטבעות המרכזיים - ב-1.3325 דולר לאירו, 1.5623 דולר לליש"ט, ומול הין היפני הדולר נסחר ב-97.55 ין לדולר.
אתמול פירסמה הלמ"ס, כי המשק הישראלי צמח ב-5.1% ברבעון השני של השנה, לעומת התחזיות שצפו צמיחה של 3% בלבד. עיקר הזינוק מוסבר ככל הנראה בעלייה של 5.1% בצריכה הפרטית שאחראית על למעלה מ-40% מהצמיחה במשק, ושבאה בעקבות העלאת המע"מ שנכנסה לתוקף בתחילת יוני, אשר גרמה לישראלים רבים להקדים רכישות של דירות, מכוניות ומוצרי צריכה.
כלכלני ATRADE סבורים כי התחזקותו של הדולר באה בעיקר על רקע המהומות במצרים אשר עשויות להוביל להסלמה בגבול עם סיני. להערכתם, הפוטנציאל הדובי עבור הדולר עדיין קיים כל עוד הדולר-שקל נסחר מתחת ל-3.6 שקלים. פריצה מעל רמה זו עשויה להוביל להמשך ההתחזקות של הדולר אל עבר 3.65 שקלים.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל ציינו הבוקר, כי נתוני הצמיחה המרשימים שפורסמו אמש בישראל בהחלט עשויים לתת רוח גבית לשקל עם פתיחת שבוע המסחר ולבלום את התחזקות הדולר. ואולם, הם מעריכים כי המסחר השבוע יוכתב בעיקר על פי הרוחות בעולם - אם נראה האצה בהתחזקות הדולר בעולם, הדבר צפוי להעניק דחיפה נוספת גם לדולר-שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.