טיול כיפי לחג: סיור ציורי וקולינרי במושבה זכרון יעקב

תקדישו חצי יום לטיול רומנטי במושבה הציורית מאוד ■ בשנים האחרונות זכרון יעקב הפכה למיני-מעצמה קולינרית - במדרחוב במרכז יש שפע של בתי קפה ומסעדות

סוף-סוף נגמר החופש הגדול, והורים שילדיהם חזרו אל מערכת החינוך והשאירו להם את שישי בבוקר (וגם סתם רומנטיקנים בלי ילדים), יכולים לקחת חצי יום לטיול רומנטי בזכרון יעקב. זכרון היא מושבה ציורית מאוד, חבל רק שבמרכז המושבה הוותיקה בכל בית ותיק ויפה הקימו איזה מיזם בוטיקי שמוכר משהו: בגדים, תכשיטים, מתנות, בגדי תינוקות או מוצרים למטבח. העומס הזה קצת מעייף, ודומה שבכל פינה מישהו מנסה למכור לך משהו.

אבל אל תיתנו לזה להפריע. אפשר פשוט לשוטט ולהביט בקירות האבן, בשלטים ובחלונות, ולהתמזג באווירה החיובית הכללית.

במדרחוב במרכז יש שפע של בתי קפה ומסעדות. בשנים האחרונות זכרון הפכה למיני-מעצמה קולינרית. אם אתם מעדיפים לצאת מהמרכז הסואן, אז בשולי המושבה, על גבעת זמארין ההיסטורית, פועלת מסעדת אדמה מול נוף יפהפה. דגנית אזולאי, הבעלים, נותנת לאורחיה ערך מוסף, וכל מי שמגיע למסעדה יכול להצטרף לסיור מרתק שהיא מדריכה בשבילי המושבה (בתשלום: 50 שקלים לאדם, מגיל 8). הסיור מתאים למינימום שמונה אנשים. נרשמים מראש, והיא כבר מחברת את האנשים לקבוצה (קטנה ואינטימית). ניתן לשלב את הסיור עם ארוחה עסקית (147 שקלים לאדם), או לסייר עצמאית. בימי חמישי בערב יש במקום מופעי ג'ז בניהולו של עופר פורטוגלי (טל' 04-6293183).

הסיור נפתח באחוזת לנגה, שלה סיפור רומנטי במיוחד שמכניס לאווירה. בקירות האבן ובשדרת הוושינגטוניות ספוגים רמזים לאהבה גדולה שצמחה כאן בין ניטה ומיכאל לנגה, שבנו את החצר היפה הזו לפני מאה שנים ואירחו בה את שועי הארץ. ניטה נפטרה במפתיע, ומיכאל לא יכול היה לחיות בלעדיה, והתאבד כעבור שנתיים. כזיכרון לאהבתם הוקם במקום ספסל לאוהבים. לא רחוק משם נמצא "מתחם הגרמנים". ראשיתו בפנסיון הטבעוני הראשון שהקימה דורה שוורץ. ב-1963 נקנה בידי קהילת בית אל, בהנהגת אמה ברגר, גרמנייה אדוקה שהאמינה באפוקליפסה שתתרחש בשנת 2000 בעולם, ולשיטתה דווקא ישראל המקום הבטוח ביותר לשהות בו.

ואי-אפשר בלי להציץ במוזיאון העלייה הראשונה, בית הפקידות דאז, שהיה בשעתו אחד המבנים היפים בארץ, ובגלריית גילי ארט. זו האחרונה שימשה בעבר כאורווה, והוסבה לגלריה, שתערוכותיה מתחלפות מדי חודש. גילה חמצני, שהקימה את המקום והיא אמנית בפני עצמה, עורכת פעם בחודש שיח, ומנסה לעורר את הנושא בקרב המבקרים (טל' 054-7205580).