ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, הוא הפוליטיקאי העשיר בישראל - כך קבע המגזין "פורבס" שערך את רשימת 10 הפוליטיקאים העשירים בישראל.
ברקת ואחיו, אלי ברקת, השקיעו בשנת 1993 סכום של 400 אלף שקל בחברת צ'ק פוינט, שנסחרת היום בנאסד"ק לפי שווי שוק של כ-10 מיליארד שקל. כיום הונו של ברקת נאמד ב-450 מיליון שקל.
הרחק מאחוריו, במקום השני, נמצא הח"כ הטרי אראל מרגלית (עבודה), עם שווי מוערך של 220 מיליון השקל. מרגלית חתום ב־20 שנה האחרונות על לא מעט הנפקות ענק ואקזיטים, האחרון שבהם, בשווי 400 מיליון דולר, התרחש לאחר שכבר התמנה לחבר כנסת. לפי הערכות, מרגלית אחראי לאקזיטים בשווי של כ־17 מיליארד דולר, חלק גדול מסכום זה נזקף ל"נטרו", שנמכרה בכ־5.5 מיליארד דולר, ו"כרומטיס", שנמכרה בכ־4.5 מיליארד דולר.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נמצא במקום ה-6 בדירוג עם שווי הון של 41 מיליון שקל. חלק נכבד מהונו עשה נתניהו מהרצאות שנתן בין השנים 1999-2002.
הונו של שר הכלכלה נפתלי בנט, הצעיר ברשימה, מגיע ל-25 מיליון שקל, והוא מדורג במקום השביעי.
שוויו של שר האוצר יאיר לפיד מוערך ב-22 מיליון שקל. הונו של לפיד מורכב משכר שקיבל בתפקידיו העיתונאיים ככותב טור ב"ידיעות אחרונות" וכמגיש מהדורת שישי בערוץ 2 וכן ממכירת 11 ספריו ומהרצאות שנתן. בתגובה אמר לפיד: "הלוואי".
השנה, חושף "פורבס" את הצהרת ההון של שר המדע יעקב פרי (יש עתיד). הונו של פרי, שספג לא מעט ביקורת כשאמר בראיון עיתונאי שהוא קרוב יותר למעמד הביניים מאשר לעשירי הארץ, מוערך ב-19 מיליון שקל.
ברשימה אין נשים, ואולם יש בו שני פוליטיקאים שהשתבצו בה בזכות הונן של נשותיהן - סילבן שלום ומאיר שטרית.
עוד נוסף לרשימה שר החקלאות יאיר שמיר (ישראל ביתנו), שהונו נאמד ב-65 מיליון שקל. ח"כ יצחק הרצוג, המתמודד על ראשות העבודה, סוגר את העשירייה עם הון המוערך ב-10 מיליון שקל.
לרשימה המלאה - לחצו כאן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.