"ועדת השרים לענייני דיור, קבינט הדיור, שהוקמה לאחרונה תוכל לתרום משמעותית להורדת מחירי הדיור. אחד הנושאים המרכזיים על סדר יום הועדה מוטב ויהיה מימוש של יעדי תמ"א 38, אשר יוכל לתרום רבות להגדלת היצע הדירות למגורים ללא צורך בהקצאת קרקעות", כך כתב עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, בפנייה ששלח לשר האוצר, יאיר לפיד, העומד בראש קבינט הדיור.
לין המשיך וכתב: "ממשלת ישראל הגתה את אחד הרעיונות המוצלחים ביותר: שילוב של הגדלת היצע הדירות למגורים יחד עם חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, וזאת במסגרת תכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה (תמ"א 38) אך מאז פרסום הנוסח הראשון של תמ"א 38 בשנת 2005, בוצעו בפועל בישראל פחות מ-100 פרויקטים לחיזוק מבנים. לאחר יותר משבע שנים מיום פרסומה של תמ"א 38, עדיין לא הוכרע סדר עדיפויות לאומי המכתיב לכל גורמי התכנון והשלטון המקומי והמרכזי מתווה ברור. חסמים רבים ניצבים בפתחם של אלה המבקשים לממש מיזמים אלה".
לדברי לין, אחד החסמים הבולטים הוא העדר אינטגרציה וסמכות הכרעה בידי מנהלת אחת להתחדשות עירונית וכך המצב הקיים הוא שרשויות שונות פועלות על פי קריטריונים שונים ואמות מידה שונות.
לין אף מציע לשר האוצר שלושה צעדים במסגרתם ניתן לקדם את תחום חיזוק המבנים כמו גם את תחום ההתחדשות העירונית כולו. על פי הצעתו לשר האוצר לפיד, יש להגדיר את הועדה שתוקם במסגרת הקבינט כבעלת סמכות הכרעה אשר ביכולתה להכתיב לכל גורמי התכנון והשלטון המקומי מתווה ברור. "היא צריכה לתפקד כגוף מרכזי שבפניו ניתן לברר מחלוקות ואשר הכרעתו תהיה סופית בכל הנושאים הקשורים להתחדשות עירונית", מסביר לין.
שני צעדים נוספים שיכולים לקדם הם התחום לדעתו של לין הם ליצור קשר ישיר בין יזמי התחום לוועדה האמורה ואף לשתף בועדה עצמה גם נציגים מה"שטח", העוסקים בביצוע בפועל של תמ"א 38, כמו נציג מאיגוד חברות תמ"א 38 והתחדשות עירונית שבאיגוד לשכות המסחר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.