קבוצות ספורט מקצועניות בארה"ב הפכו בעשור האחרון לסחורה חמה במיוחד עבור אנשי עסקים. בסוף השבוע היתה זו קבוצת ה-NHL פלורידה פאנת'רס, שנמכרה עבור 250 מיליון דולר לאיש העסקים הניו-יורקי וינסנט ויולה. ויולה רכש את הקבוצה מידיו של קליף וינר, שהחזיק בקבוצה מאז 2009 אז רכש אותה עבור 200 מיליון דולר. המחיר ששולם עבור הפרנצ'ייז גבוה בהרבה מהסכום שהוערכה לאחרונה על-ידי המגזין "פורבס" (170 מיליון דולר), זאת למרות שהפאנת'רס רשמו הפסד תפעולי בכל 9 העונות האחרונות, בסכום מצטבר של 73.5 מיליון דולר.
הנתון היותר מעניין הוא שביחד עם הפאנת'רס, מאז שנת 2000 נמכרו בארה"ב 63 קבוצות מקצועניות בארבע הליגות הגדולות (NFL, MLB, NBA ו-NHL), חלק מהן עברו ידיים יותר מפעם אחת. המשמעות: 51% מהקבוצות בארבע הליגות הגדולות בארה"ב נמכרו בתוך קצת יותר מעשר. מתוך זה 12 קבוצות נמכרו במהלך השנה וחצי האחרונות (שנים 2012 ו-2013).
ליגת ההוקי קרח מובילה את מצעד המכירות עם לא פחות מ-20 קבוצות מתוך ה-30 הקיימות שהחליפו ידיים מאז שנת 2000. בתקופה האמורה נמכרו בליגת הבייסבול 19 קבוצות, בליגת הכדורסל נמכרו 17 קבוצות. ליגת הפוטבול הנחשבת לעסק המצליח והרווחי ביותר היא גם הליגה שבה נרשמו הכי מעט החלפות בעלות מאז שנת 2000 (7 קבוצות בלבד).
עם זאת, לא מעט קבוצות עוברות בירושה בתוך המשפחה במשך עשרות שנים, כאשר 10 קבוצות מוחזקות בידי אותן בעלים במשך 50 שנים או יותר. העתיקה ביותר שמוחזקת בבעלות פרטית היא קבוצת ה-NFL שיקגו ברס, שבבעלות משפחת מק'אסקי מאז שנת 1920.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.