הנרי בלודג'ט, פרשן ועורך כלכלי באתר "ביזנס אינסיידר", סבור כי קיים סיכוי סביר לקריסה של כ-30% או יותר בשוק המניות, בשנתיים הקרובות. בלודג'ט, שידוע בפרשנויות שנויות במחלוקת, טוען כי מחירי המניות מנופחים מדי בהשוואה לרווחי החברות.
"גם אם לא תהיה קריסה, אני חושב ששוק המניות, ברמות שבהן הוא נמצא כיום, יעניק למשקיעים תשואות נמוכות מאוד במשך העשור הקרוב", כתב בלודג'ט בניתוח שפרסם לאחרונה. להערכתו, התשואות השנתיות הממוצעות בשנים הקרובות (כולל דיבידנדים) יעמדו על לא יותר מאשר 3%. "בהתחשב בעובדה שרבים מצפים ששוק המניות יעניק להם תשואה שנתית של 10%, זה בהחלט מעט", הוא מציין.
עם זאת, בלודג'ט טוען בנוסף כי הוא אינו מתכוון לממש את ההחזקות שלו, מהסיבה הפשוטה שלהערכתו, שוק האג"ח או החזקה של מזומן, יעניקו לו תשואות גרועות יותר משוק המניות. "אני מפחד שבסוף ניכנס למצב של אינפלציה מהירה שבה שוק המניות יהווה הגנה מסוימת לכסף", הוא מסביר.
אז מהן הסיבות המרכזיות לתרחיש הפסימי של בלודג'ט? הפרשן הכלכלי השנוי במחלוקת, סבור כי מצד אחד, המניות יקרות מדי בהשוואה לרווחי החברות, ומצד שני, הרווחים גבוהים בהרבה מהממוצע. לכן, להערכתו, שני הגורמים הללו, מחירי המניות ורווחי החברות יחזרו לממוצע. "בכל פעם שהיינו במצב כזה, מחירי המניות והרווחים חזרו לממוצע", הוא מצהיר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.