האם יזכו נושי אי.די.בי אחזקות לראות משקיע חדש במכרז הבלתי רשמי למכירת השליטה בחברה? איש העסקים ניל בוש (58), אחיו של נשיא ארה"ב לשעבר ג'ורג' וו. בוש, מוביל קבוצת משקיעים המתעניינת ברכישת השליטה בקונצרן חדל הפרעון של נוחי דנקנר.
בקבוצתו של בוש נמנים ככל הידוע משקיעים מארה"ב, סין, הונג קונג וסינגפור. אמש נפגש בוש עצמו עם המומחים מטעם ביהמ"ש בחברה - עו"ד חגי אולמן, המשקיף החיצוני ואייל גבאי, המומחה הכלכלי - זאת בנוסף לפגישה שערך עם הנאמנים ונציגות האג"ח של אי.די.בי אחזקות. מנגד לא נערכה פגישה עם דנקנר. ל"גלובס" נודע כי קבוצת בוש פנתה למשרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן, בבקשה כי ייצג אותם בארץ במסגרת המגעים הנ"ל.
שמו של ניל בוש נקשר בעבר בשערוריית ההלוואות והחיסכון המפורסמת ( S&L) של שנות ה-80 שעלתה למשלם המיסים האמריקאי כ-1.6 מיליארד דולר. ב-1985 כיהן בוש כדירקטור בחברת סילברדו, חברה להלוואות וחיסכון, שפשטה רגל כמה שנים לאחר מכן. במסגרת תפקידו קיבל "הלוואה" מאחד מבעלי המניות הגדולים בחברה, מבלי שיצטרך להחזירה. בוש השתמש בכסף זה לעסקיו הפרטיים, אך לא דיווח על כך ועל ניגוד העניינים בו עמד. הוא הואשם בעבירה פלילית אך הצליח לסגור את הפרשה מחוץ לביהמ"ש תמורת 50 אלף דולר.
כניסתו המפתיעה של בוש האח לסאגת הסדר החוב באי.די.בי, נעשית כאשר נכון להיום נמצאות על שולחן ביהמ"ש שתי הצעות בלבד: זו של דנקנר ואיש העסקים אלכסנדר גרנובסקי (להשקעה של 826 מיליון שקל - באמצעות כספי חברת אמבלייז) וההסכם אליו הגיעו נאמני אג"ח אי.די.בי עם איש העסקים הארגנטינאי אדוארדו אלשטיין לפיו ישקיע האחרון כ-770 מיליון שקל בחברה.
גורמים המקורבים לקבוצת בוש הדגישו בפני "גלובס" כי הם ערים להתחייבויות מחזיקי האג"ח מול אלשטיין, לפיה ניתנת לו זכות סירוב ראשונה להצעת השקעה בקבוצה הגבוהה לפחות ב-8% מהצעתו. יחד עם זאת, ציינו כי מדובר בצעדים ראשוניים בלבד, וכי לפי הוראת השופט איתן אורנשטיין, ניתן להגיש לביהמ"ש באופן חופשי הצעות לרכישת השליטה בקבוצה.
בקבוצת בוש טוענים כי אין בכוונתם לפרק את אי.די.בי אלא להביא לכך ש"עסקי הקבוצה יצליחו לא רק בארץ אלא גם במדינות נוספות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.