"השוק הקונצרני באופוריה. כמעט שאין אג"ח הולם"

דפנה יגור מאפסילון ממליצה להיחשף לשוק המניות האירופי, ומעריכה כי הריבית הנמוכה תמשיך לתדלק את האפיק הקונצרני

על רקע הרמה הגבוהה שבה נסחר המעו"ף בימים אלה, כשהוא רחוק רק 5% משיאו, בבית ההשקעות אפסילון סבורים כי "יש לאתר את החברות הקטנות יותר שבהן עדיין טמון פוטנציאל". בין אלו מפנים באפסילון את תשומת לב המשקיעים ליבואנית מוצרי המזון וילי פוד ואל חברת ההשקעות מבטח שמיר, למרות זינוק של כ-75% שרשמה כל אחת מהן מתחילת השנה.

רו"ח דפנה יגור, מנהלת מחלקת המחקר של אפסילון, אומרת לגבי וילי פוד כי "החברה מציגה זה כמה רבעונים שיעורי צמיחה גבוהים, בין היתר על רקע כניסתה לקטגוריות חדשות, שבהן היא מצליחה לגרוף נתחי שוק. החברה נסחרת כיום במכפיל שווי פעילות ל-EBITDA נמוך מ-4, שאינו נותן ביטוי לצמיחה ולשיפור בשולי הרווח שהיא מציגה".

בעניין מניית מבטח שמיר מציינת יגור כי זו מעניינת "על רקע הכוונה להנפיק את תנובה בחודשים הקרובים, כאשר הנפקה בשווי של 9-10 מיליארד שקל עשויה להציף ערך רב במניה".

בסך הכול מקצה יגור 40% מתיק ההשקעות שלה לחלק המנייתי, בחלוקה של שני שלישים לחו"ל ושליש לשוק המקומי. "עד לאחרונה רוב החשיפה המועדפת לחו"ל הייתה דרך השוק האמריקאי", היא אומרת, "אך נוכח רמות השיא שמדד ה-S&P הגיע אליהן, אנו ממליצים להעביר כשליש מהחשיפה לאירופה, לשם גם נרשמת הסטת כספים מאסיבית בשבועות האחרונים. המלצה זו מתבססת על כמה גורמים, שבהם נתוני מאקרו המצביעים על עצירת ההתדרדרות בשוק האירופי".

בנוסף מזכירה יגור את פערי התמחור הגדולים שנוצרו בין השוק האמריקאי לאירופי, וכן את העובדה כי "חלק גדול מהחברות האירופיות פעילות בארה"ב, ונהנות ממגמת ההתאוששות הצרכנית שם".

יגור מעריכה כי "סקטורים שצפויים ליהנות מההתאוששות באירופה הם בעיקר הבנקים והצריכה המחזורית (בעיקר תעשיית הרכבים), שלהם קורלציה גבוהה מאוד למגמות המאקרו. גם סקטור הפארמה מעניין".

לגבי ארה"ב, יגור סבורה כי סקטור האנרגיה צריך לקבל משקל יתר, "על רקע מהפכת האנרגיה שעוברת ארה"ב, שעתידה להפוך אותה להיות ספקית האנרגיה הגדולה בעולם". עוד היא ממליצה לתת משקל יתר בשוק האמריקאי לענפי הפיננסים והטכנולוגיה, על רקע רמות התמחור ותחזיות הצמיחה.

"תנודתיות חזקה בשוק האג"ח"

לרכיב האג"ח הקונצרניות מקצה יגור 15% בלבד מהתיק, ואומרת כי "שוק האג"ח הקונצרניות נמצא כיום באופוריה מוחלטת, כך שכמעט לא ניתן למצוא אג"ח שמגלמת יחס סיכון-סיכוי הולם. הדבר עלול לטמון בחובו הפסדי הון משמעותיים בעתיד, דווקא באפיק שנחשב לסולידי.

"סביבת הריבית הנמוכה דוחפת את הציבור לחפש אלטרנטיבות השקעה, וצפויה להמשיך לתדלק את שוק האג"ח הקונצרניות", היא מוסיפה, "זאת, על אף הראלי האדיר שנרשם בו מתחילת השנה, שהביא למרווחי שפל של השנים האחרונות. הדבר יוצר מציאות בעייתית, שבה התשואה יורדת והסיכון רק עולה".

באפסילון ממליצים לבצע את עיקר החשיפה לאג"ח קונצרניות "דרך מנפיקים סולידיים בדירוגים הגבוהים יותר, כמו שיכון ובינוי 7 וריט 1 ד'".

בהתייחס למצב השוק, אומרת יגור כי "בתקופה האחרונה אנו עדים לתנודתיות חזקה בשוק האג"ח, אפילו יותר משוק המניות, כאשר התשואות מושפעות בחדות מכל נתון או ידיעה חדשה שיוצאים. לכן, בעת הרכבת תיק יש לשים לב לאורך הרוח ומרווח הנשימה של הלקוח, וכן למידת הסבלנות והנכונות שלו לעמוד בתנודתיות זו. קבלת החלטות בזמנים כאלו יכולה לעיתים להתברר כמוטעית ולא נעימה".

יגור מקצה 35% מהתיק לרכיב הממשלתי, ואומרת כי "מצד אחד, בחודשיים האחרונים היינו מושפעים מעליית התשואות בארה"ב ומהדיונים בדבר צמצום רכישות ה'פד'. מצד שני, נתוני המאקרו המקומיים שפורסמו בשבועות האחרונים היו פושרים ביותר".

בהינתן המצב הנוכחי, יגור ממליצה "לשבת במח"מ בינוני של 4.5-5 שנים, כיוון שאנו לא צופים עלייה בריבית בטווח הבינוני. אנו ממליצים להשאיר 10% מהתיק נזיל לצורך ניצול הזדמנויות, לנוכח התמחור הגבוה והאפשרות למימוש רווחים".

* הכותבים במדור "תיק אישי" עשויים להשקיע בניירות ערך, לרבות אלו שמוזכרים בו. הדברים אינם מהווים ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ו/או תחליף לכך

ההמלצות של דפנה יגור
 ההמלצות של דפנה יגור

תיק ההשקעות המומלץ של דפנה יגור
 תיק ההשקעות המומלץ של דפנה יגור