נעילה חיובית באירופה; "שני הצדדים מנסים להתרחק מהמצוק"

באסיה נרשמו היום עליות לאחר הזינוק בוול סטריט אתמול ■ עליות שערים בוול סטריט ■ ה"ניו יורק טיימס" דיווח היום כי הנשיא אובמה דחה את הצעת הרפובליקנים להעלות את תקרת החוב באופן זמני ל-6 שבועות

יום המסחר בבורסות אירופה (ו') נחתם תוך עליות במדדים המובילים, בעקבות סנטימנט חיובי במדדי וול סטריט, על רקע ההתקרבות בין הנשיא ברק אובמה לראשי המפלגה הרפובליקנית.

ה"ניו יורק טיימס" דיווח היום כי הנשיא אובמה דחה את הצעת הרפובליקנים להעלות את תקרת החוב באופן זמני ל-6 שבועות אולם הפגישה אתמול בין אובמה לנציגי הרפובליקנים תוארה כ"חיובית" וכזו שהתנהלה באווירה טובה.

"רואים ששני הצדדים מנסים להתרחק מהמצוק ואם לא יגיעו להסכמה היום אז זה יקרה בתחילת השבוע הבא. אין להם ברירה אחרת", אמר לבלומברג סטפן הלמריק, מנהל השקעות בסידני. "המשקיעים אופטימיים בסך הכל אבל יש עוד דרך ארוכה לעבור".

המסחר בוול סטריט נסגר אתמול (ה') כאמור תוך עליות חדות במדדים המובילים, על רקע אופטימיות של הפעילים בנוגע לסיום המשבר.

יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לאגרד אמרה אתמול בכנס של הקרן בוושינגטון בנושא השיתוק והחשש שארה"ב תיכנס לחדלות פירעון כי "אם אכן ארה"ב תיקלע לחדלות פירעון, יהיו לכך השלכות הן על הכלכלה האמריקאית והן על הכלכלה העולמית. תרחיש שכזה ישפיע על המסחר העולמי, והמערכת הפיננסית- נראה תנודתיות ואי יציבות. צריך לזכור שהאג"ח האמריקאיות נמצאות בתיק ההשקעות של כמעט כל משקיע בעולם", אמרה לאגרד.

לאגרד הדגישה כי קרן המטבע אינה נוקטת עמדה כיצד יש לפתור את הסוגיה. "אנו לא מסתכלים על הצד הפוליטי, רק על ההשלכות של הכלכלה", היא אמרה. למרות החשש שהביעה לאגרד, היא העריכה כי ארה"ב לא תתדרדר לחדלות פירעון. "אנו בטוחים שהמצב ייפתר. יש לנו אמון בכך שמקבלי ההחלטות מבינים מה יהיו ההשלכות, אם ארה"ב תיקלע חדלות פירעון. יש לנו אמון. אני מקווה שלא נתאכזב, ושבעוד כמה שבועות נסתכל על הסיפור הזה, ונגיד שחבל שבזבנו זמן רב בלדון עליו", אמרה.

גם באסיה נרשמו היום עליות חדות במדדים המובילים.

ג'ון ביינר, מנהיג הרוב הרפובליקני בקונגרס, הציע לנשיא ברק אובמה להעלות באופן זמני את תקרת החוב של ארה"ב, וזאת על מנת להימנע ממצב של חדלות פירעון של הממשל האמריקאי. נזכיר כי עד יום ה-17 לחודש, אמורים המחוקקים בארה"ב להסכים על העלאת תקרת החוב על מנת שארה"ב תוכל להמשיך לשרת את חובותיה. על פי ביינר, ההעלאה הזמנית תאפשר המשך משא ומתן בנוגע לתקציב, אך לא בהכרח יפסיק את שיתוק הממשל הפדרלי (Shutdown) - שיתוק הנמשך כבר 10 ימים ברציפות.