השבוע החולף התאפיין בעליות שערים במדדי המניות והאג"ח. כתוצאה מכך, קרנות הנאמנות המסורתיות שמרו על קצב גיוסים זהה ביחס לשבוע הקודם, זאת לאחר שהציגו גיוסים נאים של כ-1 מיליארד שקל בהובלת קרנות אג"ח כללי והקרנות המנייתיות שגייסו ביחד כ-950 מיליון שקל, המהווים כ-90% מכלל הגיוסים בקרנות המסורתיות. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב.
קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית, קרנות 10/90 וכו', גייסו בשבוע שעבר כ-650 מיליון שקל, כאשר מתחילת החודש הגיוסים בקרנות אג"ח כללי מסתכמים ב-1.8 מיליארד שקל.
המשקיעים יוצאים מחוף המבטחים - גיוסים של כ-110 מיליון שקל בקרב הקרנות השקליות בשבוע החולף - ירידה של כ-30% בקצב הגיוסים לעומת השבוע הקודם, מתחילת החודש הגיוסים בקרנות השקליות מסתכמים בכ-460 מיליון שקל. הקרנות הכספיות איבדו כ-330 מיליון שקל ולמרות זאת, מתחילת החודש התנועה בנכסי הכספיות עדיין חיובית ועומדת על כ-40 מיליון שקל מתחילת החודש.
אגרות החוב הקונצרניות התאפיינו בעליות שערים - מדד התל-בונד 20,40,60 רשמו בשבוע שעבר תשואה חיובית של עד כ-0.2% ובהמשך לכך נרשמה עלייה של כ-0.3% במדד קונצרני כללי. בעקבות כך, חלה עלייה של כ-60% בקצב הגיוסים לקרנות הקונצרניות לאחר שגייסו השבוע כ-100 מיליון שקל ומתחילת החודש כ-230 מיליון שקל מחציתם דרך הקרנות המחקות.
מדדי המניות ת"א 25, 100 רשמו בשבוע שעבר בתשואה חיובית של עד כ-0.3% ובהמשך לכך עלייה של 0.7% במדד ת"א 75 . בעקבות כך, ובהמשך לראלי של 11% במדד ת"א 25 שהחל במהלך ספטמבר החלו משקיעים להעלות את החשיפה המנייתית בתיקי ההשקעות, מה שהתבטא בעלייה חדה בקצב הגיוסים לקרנות המנייתיות. זהו השבוע החזק ביותר מבחינתן השנה: קרנות מניות בישראל וקרנות גמישות הציגו גיוסים של כ-240 מיליון שקל המסתכמים לכ-490 מיליון שקל מתחילת החודש.
קרנות אג"ח מדינה איבדו בשבוע שעבר ומתחילת החודש כ-90 מיליון שקל.
תעשיית הקרנות מנהלת כיום כ-222 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-158.7 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.