עונה מומלצת: כל השנה. החלמוניות פורחות בסתיו; בתחילת אפריל - אירוסים
התאמה: לכל המשפחה
קושי מסלול: קל מאוד
אורך מסלול: כמה מאות מטרים למעוניינים להאריך - עד שלושה קילומטרים
משך מסלול: עד שעתיים
הגעה מצומת חירם: ממשיכים צפונה בכביש מס' 899. חולפים על-פני הפנייה לקיבוץ ברעם. כ-2.2 קילומטרים אחרי הפנייה לקיבוץ מגיעים אל פנייה של דרך עפר ימינה, להר פועה. כאן חונים
מפה: מפת סימון שבילים מס' 2, "גליל עליון" (מהדורה אחרונה: 2007)
הר פועה הוא יעד מצוין לטיול יפה ומתגמל בפריחת חלמוניות, פרחי הסתיו הצהובים. משום מה הר פועה נותר זנוח ומיותם מסימוני שבילים. שביל ישראל אמנם מקיף אותו ממערב ומצפון, אך לא מגיע אליו, וכך מותיר את אתרי הפריחה הנפלאים שלו שכוחים מלב. העובדה שאין סימון שבילים מקשה מעט את ההתמצאות, אך יש מערכת של דרכי יער שפרץ קק"ל. אתר הפריחה עצמו סמוך לכביש.
מנקודת החניה יוצאים בהליכה בהמשך דרך העפר הנוחה שבמעלה יובל קטן של נחל ברעם.
מיד כשמתחילים ללכת כדאי לסרוק במבט את המדרון מימין. לאורכו, במרחק של עד כמאה מטרים מהדרך, זוהרות החלמוניות. מי שלא יודע מה לחפש יצטרך לתור אחר כתמים בצבע צהוב חלמוני עז, בגודל מספר סנטימטרים, הצמודים לקרקע.
הריכוז הגדול ביותר של החלמוניות נמצא במדרון המזרחי (החלק הקרוב לכביש); באותו אזור שבו פורחים מדי אביב אירוסים הדורים. מומלץ לגזור ולשמור את הנחיות ההגעה יחד עם תזכורת לשוב לכאן באמצע אפריל.
מדרונות הר פועה מיוערים בצפיפות בחורש אורנים שניטע על-ידי הקק"ל, ובחורש טבעי של אלונים ואלות, כך שניתן לפרוס שמיכה בצל ולערוך פיקניק. ניתן גם לצאת למסלול הליכה קצר, שמקיף את ההר. מכיוון שהשבילים אינם מסומנים, יש להצטייד במפת סימון שבילים, או לזכור היטב את הדרך שבה הולכים כדי שניתן יהיה לחזור באותה דרך.
כעיקרון, יש להמשיך בדרך במעלה הנחל. בצומת ה-T פונים ימינה, ומעפילים עם העיקולים אל האוכף שמדרום להר פועה. לאחר שחוצים את האוכף אל עברו האחר ויורדים במדרון יש לפנות ימינה בדרך הנמשכת, פחות או יותר, לאורך קו הגובה של אמצע המדרון. דרך זו מקיפה את ההר כולו ושבה עד נקודה סמוכה לנקודת החניה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.