התחייה המחודשת בשוק ההנפקות הראשוניות (IPO) בוול סטריט החלה להתפשט גם לכיוון הבורסה בלונדון (LSEG), אם כי נכון להיום רוב החברות הישראליות ששוקלות לבצע הנפקה נושאות את עיניהן לארה"ב ולאו דווקא לאנגליה. לוקה פייראנו, האחראי על תחום ההנפקות הראשוניות האירופיות בבורסה הלונדונית, ינסה לשנות את המצב.
פייראנו האיטלקי הצטרף לבורסת לונדון בשנת 2007 בעקבות מיזוגה עם Borsa Italiana - הבורסה האיטלקית שבה עבד קודם לכן. ביום ראשון הבא, 10 בנובמבר, הוא ישתתף בוועידה השנתית למימון תאגידי של DC Finance בבורסה בת"א, ואת שהותו בארץ ינצל גם כדי להיפגש עם חברות מקומיות.
בריאיון ל"גלובס" אומר פייראנו: "אנחנו מאמינים שבישראל יש הזדמנויות מצוינות למשקיעים בינלאומיים, משום שיש הרבה חברות איכותיות - בעיקר בתחום ההייטק. במסחר בלונדון הן יוכלו לאפשר לעצמן גישה למשקיעים בעלי תפיסה בינלאומית".
פייראנו מזכיר, כי לפי הסכם שנחתם ב-2011, חברות שמגישות תשקיף בהתאם לכללי רשות ניירות ערך בישראל, רשאיות לבצע גיוס על בסיס אותו תשקיף בלונדון עם מספר תוספות קטנות. לדבריו, זהו יתרון משמעותי לחברות ישראליות שמעוניינות לגייס הון.
את נקודת המפנה בשוקי ההון העולמיים, רואה פייראנו בין היתר בכך שבלונדון הונפקו לראשונה עד כה השנה למעלה מ-70 חברות שגייסו מעל 10 מיליארד אירו. מדובר במספר ההנפקות הגבוה ביותר בעולם אחרי בורסות ניו-יורק ונאסד"ק.
- האם להערכתך היום זה זמן טוב לבצע השקעה בחברות שמבצעות IPO?
"כן. כמובן שזו תשובה מאוד כללית, כי הכול תלוי בהשקעה הספציפית. אבל אנחנו בהחלט חושבים שזה זמן טוב להשקיע ב-IPO. הכלכלה יותר יציבה, רוב האינדיקטורים - מארה"ב ועד אסיה - לא משקפים חדשות רעות, ואירופה מתייצבת. לכן אנו מאמינים שזה זמן טוב מאוד.
"בנוסף, החברות עדיין מוערכות באופן הוגן, אין הערכות יתר, ולכן זה זמן טוב למשקיעים להסתכל על מניות ובעיקר על IPO, בפרט במגזרים בעלי פוטנציאל צמיחה גבוה כמו הייטק, או בחברות צעירות שרוצות לממן צמיחה ולכן מגייסות הון - שזה פרופיל שמתאים להרבה חברות ישראליות".
- אילו מגזרים הכי מעניינים היום בתחום?
"אני חושב שמגזר ההייטק מעניין בהגדרה; מגזרים אחרים, שכולם בעלי מכנה משותף של פוטנציאל צמיחה גבוה, הם הפרמצבטיקה, הכרייה, ובמידה מסוימת חלקים מהמגזר התעשייתי".
גידול באמון השוק
מנתונים שמציג פייראנו על מספר ההנפקות הראשוניות עולה, כי בעוד בבריטניה השוק פעיל, בשאר מדינות אירופה המצב עדיין מנומנם. מן הסתם, יש לכך קשר לסביבה המקרו-כלכלית ביבשת. מנגד, כפי שפייראנו מציין, שוקי ההון באירופה הציגו מתחילת השנה תשואות נאות, שמשקפות גידול באמון השוק בחזרה לשגרה.
לשאלה האם אירופה יוצאת מהמשבר, הוא מתקשה להשיב בהחלטיות. "התמונה עדיין מעורבת. יש מספר מדינות יציבות יותר ובמצב טוב יותר להשיג שיפור בתחזית צמיחה - השם הרגיל שעולה בהקשר זו הוא כמובן גרמניה, לצד מדינות צפון אירופה. מדינות אחרות עדיין מחפשות פתרון לטווח ארוך, בעיקר פורטוגל, ספרד, איטליה ויוון, שבה המצב קצת שונה בגלל החילוצים. אפשר לומר שאירופה נמצאת היום במצב הרבה יותר טוב מלפני שנתיים, אך היא עדיין במשבר חמור".
- איזו מדינה מעניינת להשקעה באירופה היום?
"לדעתי, מדינות דרום אירופה מייצרות הזדמנויות מעניינות מאוד, כאשר בוחרים השקעות על בסיס סלקטיבי. יש בהן תעשיות חזקות, ובמגזרים מסוימים הן אפילו מובילות את השוק העולמי. לדוגמה, באיטליה אלו אוטומציה ואופנה. אולם בגלל כל התפיסות שהמדינה נמצאת בצרות, החברות סובלות מדיסקאונט אוטומטי ולא מוערכות באופן הוגן - לכן יש פה פוטנציאל לתשואות טובות בהמשך".
- למה זה קורה?
"משקיעים בינלאומיים נוטים לעתים לבחון השקעות על בסיס גיאוגרפי ולתפוס מדינות מסוימות כיותר מסוכנות, למרות שלא תמיד זה המצב. לכן, לדעתי בבדיקה זהירה במדינות דרום אירופה אפשר למצוא הזדמנויות טובות למשקיעים.
"אגב, זה יכול להיות המצב גם בישראל: משקיעים יכולים למצוא אצלכם חברות מעניינות מאוד. בתחום ההייטק זה אחד המקומות הכי מלאי מרץ ומעניינים למשקיעים באזור, אבל לפעמים צריך פשוט חשיפה טובה יותר למשקיעים".
הנפקות בולטות באנגליה
לוקה פייראנו
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.