לפני משהו כמו עשור עוד היינו מתרגשים כשאיזשהו סטארט-אפ ישראלי היה נמכר (אפילו אם מדובר היה במכירה ששווה "רק" כמה עשרות מיליוני דולרים). היום, לעומת זאת, זה הרבה פחות מרגש ולו רק בגלל סיבה אחת די פשוטה: בממוצע, זה קורה לפחות פעם בחודש ואולי אפילו פעמיים. השנה, נכון לרגע כתיבת שורות אלו, נמכרו 20 חברות (טכנולוגיה וביומד) ישראליות, חלקן בשלות יותר וחלקן בשלות פחות, בשווי כולל של קצת יותר מ-4 מיליארד דולר (בנטרול מכירת יתרת מניות משפחת ורטהיימר בישקר לוורן באפט).
במובן זה, 2013 אינה שנת שיא (ראו גרף), אך היא ממשיכה רצף של שלוש שנים פוריות מאוד להיי-טק הישראלי. אשתקד, לדוגמה, נמכרו חברות בשווי של 3.9 מיליארד דולר, ואילו בשנת 2011 מדובר היה על 5 מיליארד דולר - 36 חברות שנמכרו, ממוצע של שלוש בחודש.
בעשור האחרון בלטה שנת 2006, שבמהלכה נמכרו חברות ישראליות בתמורה כוללת של 10.1 מיליארד דולר, כולל שתי מכירות של חברות בוגרות ובשלות (מרקורי ל-HP ו-M systems לסנדיסק). בנטרולן, מדובר על סך של 4 מיליארד דולר - די דומה לזה של השנה הנוכחית.
עוד עולה מבדיקת "גלובס" כי בעשור האחרון (2004-2013) נמכרו חברות ישראליות בתמורה כוללת של 36.2 מיליארד דולר (130 מיליארד שקל) - נתון די מדהים שממחיש כי אכן נוצר כאן סיליקון ואלי, גרסת ארץ הקודש.
החברות שנמכרו השנה
מוכרים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.