"מצעד החברות הישראליות להנפקות וגיוסים בוול סטריט ובלונדון צפוי להימשך לתוך 2014. חלון הגיוסים בוול סטריט התרחב מאוד בשנה האחרונה, מה שמאפשר הנפקות ראשוניות (IPO) גם לחברות ישראליות עם הכנסות שנתיות של 50-75 מיליון דולר". כך אמר היום עו"ד טוביה גפן, שותף במשרד עורכי הדין נשיץ ברנדס ושות', בכנס מיזוגים ורכישות שקיימו נשיץ ברנדס, KPMG ומשרד עורכי הדין האמריקאי דיוויס פולק.
גפן, שמוביל את תחום שוק ההון הבינלאומי במשרד, ציין כי רשימת החברות המתעניינות התרחבה לאחרונה, וכעת כוללת לא מעט חברות ציבוריות שנסחרות בת"א ומעוניינות להנפיק גם בוול סטריט. "כל עוד חלון ההזדמנויות יישאר פתוח, יתרבו גם גיוסי ההמשך והצעות המכר של חברות ישראליות שנסחרות בנאסד"ק", אמר, "זה המודל ההיסטורי - מגייסים כשאפשר".
צפויות יותר עסקאות רכישה במניות
עו"ד מייקל קפלן, שותף וראש מחלקת שוק ההון הגלובלי במשרד דיוויס פולק, שליוו את הנפקת טוויטר בתחילת החודש, ציין כי "זו הייתה השנה הטובה ביותר להנפקות ראשונות מאז המשבר הפיננסי בארה"ב. גם השוק האירופי החל לאחרונה להראות סימני חיים. כאשר כל המרכזים הפיננסיים השונים במצב טוב, זה זמן מצוין לשקול לבצע הנפקה לציבור".
עו"ד שרון אמיר, שותף בכיר במשרד נשיץ ברנדס ושות׳ ומי שמוביל בו את תחום המיזוגים והרכישות, הוסיף כי "ב-2014 צפויות יותר עסקאות מיזוגים ורכישות בתמורה למניות החברה הרוכשת במקום במזומן. החברות הרוכשות מעוניינות לנצל את מחירן העולה של המניות ולהשתמש בהן כמטבע רכישה".
עם זאת, לדבריו, מספר העסקאות שבהן נרכשת חברה ישראלית על ידי חברה זרה, והיקפן הכספי עשוי לגדול. "חברות אמריקאיות מחזיקות כסף רב מחוץ לארה"ב ומחפשות לו שימושים מבלי להחזירו לגבולותיה, וישראל ממשיכה להוות מקור משיכה למשקיעים זרים, בעיקר בתחומי הטכנולוגיה", אמר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.