הרעה במצב רוכשי הדירות. ממדד משכן של בנק הפועלים למצב רוכשי הדירות, אשר עוקב אחר מצבם של רוכשי הדירות בישראל, עולה כי ב-12 החודשים האחרונים עלו מחירי הדירות בישראל, על פי הסקר, בשיעור נומינלי של 10.1% ובשיעור ריאלי של 8.6%.
המדד ירד בשיעור של 1.7% בחודש אוקטובר לרמה של 124.4 נקודות (100 נקודות משקפות את המצב בינואר 1996).
מדד מחירי הדירות האחרון שפורסם על ידי הלמ"ס (סקר מחירי דירות בבעלות דיירים) רשם עלייה של 0.6%. מנתוני הלמ"ס עולה כי הביקוש לדירות חדשות ירד ב-11.6% בהשוואה לחודש הקודם וצנח ב-33.7% בהשוואה לחודש המקביל אשתקד. על-פי הנתונים, עמדה הכמות המבוקשת של דירות מגורים חדשות בחודש אוקטובר 2013 על 2,785 דירות לעומת 3,151 דירות בחודש הקודם ועל 4,200 דירות באוקטובר 2012.
כלכלני בנק הפועלים מסרו כי "חודש אוקטובר הינו החודש הרביעי ברציפות שבו נרשמת ירידה במדד משכן. המשך העלייה במחירי הדירות ובריבית על המשכנתאות, הביאו להרעה נוספת במצב רוכשי הדירות בישראל. הירידה בשיעור האבטלה והעלייה בשכר העבודה הממוצע במשק קיזזו חלקית את שני הגורמים לעיל".
עוד עולה מהמדד כי היקף העסקאות בדירות חדשות וכן ביצועי המשכנתאות בחודש אוקטובר הסתכמו בדומה לממוצע החודשי מתחילת השנה. כלומר, רמת הביקושים נותרה גבוהה ויציבה. ברבעון השלישי הוחל בבנייתן של 10.1 אלף יחידות דיור. הרמה השנתית היא די יציבה ועומדת על כ-44 אלף יחידות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.