מר יושי טומה מחייך בנימוס. המלצר החביב בסניף יאקימונו הכשר, בלובי של מלון הילטון, משייף עליו את היפנית (המפתיעה) שלו. אחרי שהם מחליפים הלצות בשפת אמו של מר טומה, מתפנה האורח הנכבד להזמין מנת אטריות. האוכל כאן מותאם לחך הישראלי, מתנצל מראש המלצר. זה בסדר גמור, עונה מר טומה. אני הרי בישראל.
בדיוק כמו ביין, יש לשמרים שייבחרו חשיבות עצומה. התסיסה אורכת כחודש, ואחריה מסננים את הנוזל העכור והסמיך שנוצר. הנוזל המסונן הוא-הוא הסאקה. זהו, כמובן, הסבר כללי מאוד ולא ממצה, אבל כמו שאמר אורי זוהר לאריק איינשטיין, "זמנך עבר!". בהזדמנות אחרת אוכל אולי להרחיב מעט גם על סוגי הסאקה השונים. בינתיים, בואו נטעם כמה מהם.
טעימה
סאקה של אוזקי
• Ozeki Sake. הסאקה הבסיסי של אוזקי יהיה המוכר ביותר בטעמו לרוב צרכני הסאקה אצלנו, לטוב ולרע. שום הפתעות, ולכן גם שום בעיות. סאקה טעים מאוד, אמין ומספק, גם אם מאוד בנאלי בטעמו. 16% אלכוהול, מומלץ להגיש צונן. 59 שקלים
• Osakaya Chobei Daiginjo. הסאקה היוקרתי ביותר של אוזקי נקרא על-שמו של מייסד החברה ביפן בשנת 1711, והוא סאקה פירותי מאוד, קטיפתי במגעו, ובעל טעם עשיר ומלא עד מאוד, כמעט עשיר מדי. מומלץ להגישו צונן, 720 מיליליטרים, 15.8% אלכוהול. 298 שקלים
• Sparkling Hana Akawa Sake. הסאקה המבעבע הוא מוצר שנדמה כאילו הומצא עבור אומת הקוקה-קולה, אמריקה, שבה נמצא כיום המפעל הראשי של אוזקי. זהו סאקה פירותי במיוחד, מרענן מאוד, ובעיקר משעשע. 6% אלכוהול בלבד בבקבוק של 250 מיליליטרים. 65 שקלים
• Nigori Sake. סאקה לא מסונן, בעל מראה חלבי משהו (כמו עראק עם מים, למשל). הטעם משמר את הטעם הטבעי של ה-moromi - תערובת התסיסה של האורז, המים, השמרים והעובש. 14.5% אלכוהול, בבקבוק של 375 מיליליטרים, מומלץ להגישו צונן. 55 שקלים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.