בלגיה? צרפת? ספרד? - ספרים ומאמרים רבים דנו בשאלת מקורם של "תפוחי אדמה מטוגנים בסגנון צרפתי", הלוא הם טוגני תפוחי האדמה המכונים צ'יפס. הוויכוח סוער ויצרי, ויש לו כמובן גם נקודה יהודית: יש הטוענים כי את הטוגנים הביאו לעולם דווקא יהודים ליטאים שהיגרו לבריטניה במאה ה-17, וכי ה"פיש אנד צ'יפס" האנגלי הוא גלגול של המאכל הליטאי-יהודי הרינג אנד קרטופלן, פיסות של דג מעושן עם תפוח אדמה.
גם על מקורם של חטיפי הצ'יפס היבשים - דוגמת תפוצ'יפס, פרינגלס וחבריהם - הדעות חלוקות, אבל על כמה דברים אין ויכוח: הם סיפור הצלחה כלכלי, הם פופולריים עד מאוד ומשמינים לא פחות, עמוסי נתרן ולכן ממכרים, ובוודאי אינם מומלצים על-ידי אבירי הדיאטה והבריאות. הגאדג'ט שלפנינו מציע פתרון נאה להם ולילדים המתקשים לוותר על מנעמי הטוגן הפריך. מדובר בערכה של המותג הצרפתי mastrad, הנושאת את השם TopChips, אשר תאפשר לכם להכין, בדקות ספורות וללא טיגון, פרוסות דקיקות-דקיקות של חטיפי תפוחי אדמה ללא שמן.
בדקנו: הערכה כוללת מנדולינה ייעודית עם סכין חדה מאוד שבעזרתה פורסים בקלילות ובמהירות פרוסות תפוחי אדמה לעובי מילימטר אחד. את הפרוסות מניחים על משטח סיליקון מיוחד. לאחר שלוש-ארבע דקות במיקרוגל מתקבלים על המשטח עיגולים פריכים דמויי "תפוצ'יפס" אך נטולי שמן, שאותם אפשר לאכול כך או להמליח במתינות. זה לא בדיוק אותו טעם אבל בהחלט דומה. הגאדג'ט המוצלח מתאים להכנת חטיפי ירקות ופירות נוספים, ואם ברצונכם להכין במהירות כמות גדולה, אפשר להניח כמה משטחי סיליקון זה על-גבי זה. פרינגלס ותפוצ'יפס, מאחוריכם! 89 שקלים בסניפי הום סנטר
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.