"לממשלה אין מושג מה המחיר הנכון לגבינה מתוקה או לכל גבינה אחרת. למען האמת, זה גם לא תפקידה לדעת זאת" - כך אמר אמש (ג') שאול מרידור, ששימש עד לאחרונה כסגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר והתפטר מתפקידו, ככל הנראה על רקע חילוקי דעות עם שר האוצר החדש יאיר לפיד.
הדברים נאמרו בפאנל בנושא רגולציה במאה ה-21 שערך בית-הספר למינהל עסקים באוניברסיטה העברית. מרידור, שהתנגד בכל שנותיו באגף התקציבים להכנסת עוד מוצרים לפיקוח, תקף את החלטת לפיד להכניס את הגבינה הלבנה ואת השמנת המתוקה לפיקוח מחירים, והסביר כי "המחיר הנכון לגבינה מתוקה הוא המחיר הכי טוב שאפשר להשיג עליו, וכדי להשיג את אותו מחיר צריך פשוט ליצור תחרותיות. תחרותיות עדיפה על פני תמחור".
"תחרות אמיתית עדיפה על כל סוג של רגולציה", אמר פרופ' דיויד גילה, הממונה על ההגבלים העסקיים. לדבריו, "יש לא מעט רגולציה על הנמלים בישראל, אבל בסופו של דבר הדרך האמיתית לשפר את תפקוד הנמלים לטובת המשק הישראלי והצרכן הקטן היא באמצעות הגברת התחרותיות. לכן פעלנו למען הוספת שחקנים נוספים לתחום הנמלים".
באשר לענף החשמל בישראל, אמר גילה: "כל עוד חברת החשמל תמשיך לשלוט על העברת חשמל, לא תהיה תחרות אמיתית בענף החשמל, כי הדבר יאפשר לה לפגוע ביצרני החשמל. לכן אם אנחנו מעוניינים להחדיר תחרותיות לענף החשמל, צריך לבצע הפרדה מוחלטת בין השחקנים שמייצרים חשמל לשחקנים שמספקים אותו".
יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, פרופ' אבישי ברוורמן, אמר בפאנל: "בישראל יש יותר מדי רגולטורים פקידים. הם יושבים במשרדים הממשלתיים, אך הם לא באמת רגולטורים, והם בעיקר מרוכזים בביצוע רפורמות שיהיו טובות לשנה הבאה, כשהשר הממונה עליהם עוד יהיה במשרד, אך לא ברפורמות הטובות לעתיד הרחוק".
עוד השתתפו בפאנל יו"ר ועדת ששינסקי, פרופ' איתן ששינסקי, וחוקרים מובילים נוספים מהאוניברסיטה העברית ומהעולם. הפאנל היה אירוע החתימה של כנס בינלאומי בן 3 ימים שארגן בית-הספר למינהל עסקים באוניברסיטה העברית, אשר עסק ברגולציה ובפרודוקטיביות בסקטור הציבורי והפרטי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.