נתוני צפייה מאכזבים בערוץ 1 למשחק המרכזי של ליגת העל בכדורגל: ההתמודדות המסקרנת אתמול (ב') בין מכבי תל-אביב למכבי חיפה בבלומפילד (1-3 לאלופה), במסגרת המחזור ה-16, לא הצליחה לחצות את רף נתון הצפייה הדו-ספרתי, והסתפקה ברייטינג ממוצע של 9.7% בקרב משקי-הבית היהודיים (כ-233 אלף צופים).
ב"פיק", בתחילת המחצית השנייה של המשחק, נרשם רייטינג של 12.8%.
התוכנית "פסק-זמן" בהגשת שרון פרי בסיום המשחק הסתפקה ב-3%, ואת נתוני הצפייה של "ערב הספורט" של רשות השידור השלים משחק הכדורסל ברוממה בין מכבי חיפה למכבי תל-אביב (4.4%).
המפגשים בליגת העל בכדורגל בין מכבי תל-אביב למכבי חיפה תמיד נחשבים למושכי רייטינג, כמעט ללא קשר למיקום הקבוצות בטבלה. כך למשל בסיבוב הראשון של עונת 2013/14, אז התארחו הצהובים בקרית אליעזר - והמשחק רשם 11% צפייה בערוץ 1.
בעונה שעברה רשמו שלושת המשחקים בין הקבוצות ממוצע צפייה של 11.2%, כשהראשון מביניהם, במחזור הפתיחה של הליגה, גם רשם את השיא העונתי (13.2%).
לפחות נכון לעכשיו, הרייטינג הממוצע של שידורי המשחק המרכזי בליגת העל העונה עומד על 9.3%, עלייה קלה לעומת אשתקד, אז הסתכם ב-8.9%.
הקבוצה הכי משודרת, באופן טבעי, היא המכונה הבלתי עצירה של מיטש גולדהאר: זכתה לקחת חלק במשחק המרכזי ב-50% מהמשחקים (8 פעמים סך-הכול).
על שינוי מאזן הכוחות בליגת העל יעיד הנתון הבא: הפועל באר-שבע שודרה ב-6 משחקים העונה, בעוד הקבוצות "הגדולות" המסורתיות הסתפקו בפחות הופעות בפריים-טיים של רשות השידור (מכבי חיפה 5 פעמים, בית"ר ירושלים 4, הפועל תל-אביב 3 בלבד).
מתוך 14 הקבוצות בליגה, ארבע לא זכו להיות משודרות ולו פעם אחת העונה בערוץ 1: מכבי פתח-תקווה, הפועל עכו, מ.ס אשדוד והפועל חיפה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.