בנק ישראל שב להתערב היום (ג') בשוק המט"ח ורכש לפי הערכות כמה עשרות מיליוני דולר - מה שהביא לקפיצה בגרף של הדולר והוא עבר להתחזקות במהלך המסחר. ההשפעה לא החזיקה הרבה והשער היציג של הדולר נקבע ללא שינוי על 3.489 שקלים. גם האירו נותר יציב על 4.769 שקלים.
אתמול, נזכיר, הדולר היציג נחלש בכ-0.25% ונקבע ב-3.488 שקלים. האירו היציג הוסיף לערכו כ-0.2% ונקבע ב-4.767 שקלים.
היום פורסם כי הגירעון התקציבי ב-2013 הסתכם בכ-33.2 מיליארד שקל או 3.15% מהתמ"ג, זאת לעומת התכנון המקורי בתקציב 2013 שעמד על 45.65 מיליארד שקל. באוצר מסבירים את הסטייה בתכנון המקורי בעלייה של כ-6 מיליארד שקל בהכנסות ממסים ובקיטון ההוצאות.
כזכור, בנק ישראל רכש בשבוע שעבר כחצי מיליארד דולר, אך ההתערבות לא השפיעה על שער הדולר. ברקע עדיין מדברים על קביעת מחיר רצפה לדולר, אך נכון לעכשיו בנק ישראל עדיין מתנגד.
אתמול פורסם כי הגירעון המסחרי ירד בשנת 2013 ל-51.7 מיליארד שקל, 70.4 מיליארד שקל בשנת 2012 ו-52.2 מיליארד שקל גירעון בשנת 2011. יבוא הסחורות הסתכם בשנה שעברה ב-256.3 מיליארד שקל, לעומת יצוא של 204.6 מיליארד שקל.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "נתוני התעסוקה המאכזבים שפורסמו בשבוע שעבר בארה"ב ליבו את החשש בשוק כי מדיניות הצמצום של הפד' תערער את היציבות בשוק הפיננסי ותפגע בהתאוששות הכלכלית. גם הפתיחה הבינונית של עונת הדוחות תרמה ללחץ בשוק. בסופו של דבר, סנטימנט הסיכון עדיין מכתיב את התנועה של הדולר, ואם יחזרו שוקי המניות לטפס, הדולר צפוי להיחלש. מאידך, אם הדוחות יאכזבו, הדבר עשוי להעמיק את נסיגת השווקים, ובמקביל להביא להתחזקות הדולר", לדבריהם.
ב-ATRADE מעריכים, כי "אם בנק ישראל לא יבצע צעדים דרסטיים, צמד הדולר שקל ימצא את עצמו באזור ה-3.4. בהיעדר נתוני מאקרו משמעותיים, המשקיעים בעולם מתקשים למצוא כיוון ברור למסחר. כל עוד הצמד המקומי נסחר מתחת ל-3.5, הלחץ על הדולר צפוי לגבור".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.