המסחר במט"ח מתנהל היום (ד') במגמת התחזקות של השקל מול המטבעות המרכזיים. הדולר היציג נקבע בירידה של 0.17% לרמה של 3.483 שקלים. האירו נחלש בכ-0.6% ונקבע על 4.74 שקלים. בעולם, נסחר האירו/דולר בירידה של 0.4% סביב 1.36 דולרים לאירו.
המסחר בוול סטריט ננעל אתמול בעליות שערים של עד 1.7% והמסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה חיובית. החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים בעליות קלות.
הבנק העולמי הודיע אתמול כי הוא מעלה את תחזית הצמיחה של הכלכלה הגלובלית לקצב של 3.2% השנה, 3.4% ב-2015 ו-3.6% ב-2016, זאת לעומת קצב צמיחה של 2.4% ב-2013. הבנק העולמי ציין בהודעה שפרסם כי הכלכלה הגלובלית נמצאת בנקודת מפנה וחל שיפור ניכר בכלכלות המפותחות.
אתמול פורסמו נתוני הגירעון הממשלתי לשנת 2013, שהסתכם ב-3.15% תמ''ג לעומת יעד של 4.65% תמ''ג שנקבע בתקציב המקורי. מדובר על סטייה גדולה של כ-32%. במונחים שקליים עמד הגירעון על 33.2 מיליארד שקלים, לעומת יעד של 45.65 מיליארד שקלים. (לסיפור המלא)
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים היום: "בנק ישראל מנהל קרב בלימה מול הספקולנטים, ואמש ביצע התערבות נוספת כאשר רכש על פי ההערכות כמה עשרות מיליוני דולרים. ואולם, במגמה הנוכחית, לרכישה המצומצמת היתה השפעה קצרת טווח בלבד והצמד נותר מתחת לרף 3.50. כזכור, גם התערבותו הקודמת של בנק ישראל, לפני כשבועיים, שהיתה נרחבת יותר בהיקפה, לא הצליחה להשיג אפקט ממשי על התנועה של הצמד, אשר נהדף ברמת ההתנגדות הראשונה באזור 3.515. נראה שבנק ישראל אינו נכון כעת לנהל מלחמת חורמה בספקולנטים, כפי שעשה בזמנו בהצלחה סטנלי פישר, ואת ההתערבויות הקטנות הללו יש לראות יותר כחלק מתוכנית הרכישות שנועדה למתן את השפעת התגמולים ממאגרי הגז".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.