השקל נסחר הבוקר (ב') בפתיחת שבוע המסחר המקומי במט"ח בכיוונים מנוגדים מול שני המטבעות הזרים. הדולר היציג התחזק בכ-0.1% ל-3.493 שקלים והאירו היציג נחלש בכ-0.3% ונקבע על 4.731 שקלים.
ביום שישי, נזכיר, הדולר היציג נחלש בפחות מ-0.1% ונקבע על 3.489 שקלים, בעוד האירו היציג נחלש בכ-0.15% ונקבע על 4.744 שקלים.
בעולם הדולר נסחר ללא שינוי מול האירו והליש"ט ב-1.353 ו-1.624 דולר בהתאמה, ונחלש מול הין היפני ב-0.2% ל-104.12 ין לדולר.
ברקע למסחר במט"ח, היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום מרטין לותר קינג. באסיה ובאירופה נרשמו ירידות שערים והחוזים בארה"ב ובאירופה יורדים.
בשבוע שעבר בנק ישראל חזר להתערב בשוק המט"ח המקומי ורכש לפי הערכות עד 100 מיליון דולר. במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים כי "ההשפעה של ההתערבות האחרונה היתה כמעט בלתי מורגשת. עבור בנק ישראל, זהו סימן רע אשר מראה כי לצעדי הבנק אין השפעה פסיכולוגית ממשית על השוק ועל השחקנים הגדולים שמממשיכים להכתיב כעת את תנועת המחיר, וכרגע נראה שהשוק עדיין נוטה לטובת השקל".
גם יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות, סבור כי התערבות בנק ישראל היא מוגבלת, "וללא מהלך משמעותי ורחב הדולר צפוי להידרדר לעבר רמות שפל חדשות".
כלכלני ATRADE העריכו כי הדולר ידלג היום בקלות מעל ל-3.5 שקלים על רקע התחזקותו של הדולר בעולם. "אם הצמד יצליח לבסס את מעמדו מעל 3.5 ש', נוכל לצפות להמשך העליות לכיוון 3.55 שקלים. כישלון פריצה של אזור ה-3.5 שקלים לדולר תפעיל שוב לחץ על השטר הירוק. במקרה כזה ניתן לצפות להמשך הצלילות אל עבר 3.45-3.4 שקלים לדולר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.