מחר בבוקר צפויה חברת תאי הגזע פלוריסטם לדווח על התוצאות בניסוי שלב I/II במוצר שלה לטיפול בפגיעות שריר. היום, ערב פרסום תוצאות הניסוי, ירדה מניית החברה ב-11%. השאלה המתבקשת שעולה היא האם מישהו כבר יודע את התוצאות?
ל"גלובס" נודע כי הנתונים הגולמיים לגבי תוצאות הניסוי כבר נמצאים בידי החברה, אף ייתכן שהם בידיה כבר יותר מיממה, והיא כרגע עוסקת בניתוח הסטטיסטי שלהם. נזכיר כי לפני כשבוע מנכ"ל החברה, זמי אברמן, וסמנכ"ל הכספים, יקי ינאי, מכרו מניות במסגרת תוכנית "מכירה עיוורת". ככל הידוע, לא היו אז בידי פלוריסטם התוצאות המלאות של הניסוי. שווי השוק של פלוריסטם עומד כעת על 890 מיליון שקל.
בשבועיים וחצי האחרונים ועד הבוקר עלתה המניה ב-36%, ומה שהביא את החברה לשווי של יותר ממיליארד שקל. זאת, על רקע מסע יחסי ציבור ייחודי שבו נקטה החברה, לרגל פרסום תוצאות הניסוי. מחר היא עורכת כנס להצגת התוצאות בפני משקיעים, אנליסטים ועיתונאים, בהשתתפות אורחים מחו"ל. פעילות כזו לא נראתה בעת פרסום תוצאות של ניסויים בחברות דומות, וגם לא בניסויים קודמים של פלוריסטם, והיא נתפסה על ידי המשקיעים כאיתות לכך שהתוצאות יהיו חיוביות.
תוצאות חיוביות לא יטלטלו המניה
בכנס שנערך לאחרונה אמר אברמן כי הוא "אופטימי" לגבי התוצאות. כמו כן, הוא לא היסס לומר כי כישלון בתחום שיקום השריר יכול להעיד על כלל המוצרים של פלוריסטם. המשקיעים הניחו שלו אברמן היה חש שהתוצאות יהיו שליליות, הוא לא היה כורך בין הדברים.
למרות המכירה מצד בעלי העניין, לא היו אירועים מהותיים אחרים בחברה בתקופה האחרונה. הדיווח היחיד שלה על מצבה היה קבלת פטנט "חשוב" (כך בהודעה לבורסה) לתחום הפקת תאי משליה באוסטרליה.
באתר המשקיעים Seeking Alpha עלו עבודות של האנליסטית העצמאית שרון די סטפנו, שכותבת לעיתים קרובות סקירות חיוביות ביותר על מניית פלוריסטם. הפעם הסבירה די סטפנו מדוע פלוריסטם היא בעלת שיטת ייצור טובה וזולה יותר של תאים, מאשר חברה אחרת בתחום תאי הגזע בשם מזובלאסט, שנסחרת לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר. מה שלא נכתב הוא שמזובלסט מתקדמת הרבה יותר בניסויים קליניים מפלוריסטם.
לגבי תוצאות הניסוי של פלוריסטם, ייתכן שהשאלה החשובה יותר היא האם התוצאות בניסוי שיקום השריר, גם אם יהיו חיוביות, הן כל כך מעניינות? מדובר בניסוי שלב I/II, כלומר ניסוי בטיחות ויעילות ראשונית, ב-18 חולים. לרוב, מטרתו הרשמית של ניסוי כזה היא להראות לרשויות הרגולציה כי המוצר בטוח לשימוש.
במספר קטן של חולים קשה מאוד להוכיח הבדל מובהק בין קבוצת הניסוי לביקורת. רוב החברות מדווחות משלב זה על "מגמה חיובית", שיכולה להיות עדות לפעילות המוצר, או סתם טעות סטטיסטית. הסיכון העיקרי למוצרי חברה כמו פלוריסטם הוא בשלבים הבאים של הניסויים.
דיווח על "מגמה חיובית" כעת לא אמור בהכרח לטלטל את שווי החברה. הצלחה יוצאת דופן, ובעיקר כישלון מוחלט, הם סיפור אחר, בעיקר בשל ההערה של אברמן לפיה כישלון במוצר הזה מעיד על בעייתיות ביתר מוצרי החברה. אחרי כל ההייפ במניה, מעניין יהיה לשמוע את פלוריסטם מחר. עם זאת, לא בטוח שהיא תדווח על מידע ששווה תנודות של מאות מיליוני שקלים בשווי החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.