"זה צעד גדול בכיוון הנכון ואני מברך על כך", כך אומר היום ל"גלובס" יזם ההיי-טק בני לנדא, שהוביל מהלך לשינוי בדירקטוריון של טבע, בתגובה להבטחת טבע לצמצם את הדירקטוריון ולהוסיף דירקטורים בעלי ניסיון גלובלי בתעשיית הפארמה.
לדברי לנדא, "נראה שהדירקטוריון עולה על דרך המלך. אני בטוח שהם יפעלו במהרה, כי הכוונה ברורה מאוד. אני מעודד מהכיוון ומחכה לראות תוצאות בשטח".
- מבחינתך, המהלך הושלם?
"זה הופך את הקריירה שלי כמשקיע אקטיביסטי לקצרה מאוד", צוחק לנדא.
אתמול פרסם יו"ר טבע, ד"ר פיליפ פרוסט, מכתב לבעלי המניות ובו כתב "ביצענו בחינה מקיפה של הממשל התאגידי שלנו, ובכלל זה, בין השאר, גודלו והרכבו של דירקטוריון החברה. לפיכך, אנחנו מתכוונים להפחית את גודל הדירקטוריון ולצרף אליו חברים חדשים עם ניסיון גלובלי בתחום הפרמצבטיקה. אנחנו נמצאים כעת בתהליך לאיתור מועמדים מתאימים".
פרוסט ציין כי "ממשל תאגידי מהווה עדיפות עבור דירקטוריון החברה, ואנו יודעים שכך הדבר גם לבעלי המניות שלנו. ההצעות הקונסטרוקטיביות אשר קיבלנו מבעלי המניות שלנו בנושא זה במהלך החודשים האחרונים מנחות את הליך הבחינה השוטף שלנו".
לנדא, שהקים בעבר את חברת אינדיגו שנמכרה לימים ל-HP, מחזיק לפי הערכות במניות טבע בשווי של כמה עשרות מיליוני דולרים. על רקע חוסר שביעות רצונו מהתנהלות הדירקטוריון, שבראשו פרוסט, לנדא פעל מאז פיטורי המנכ"ל הקודם, ג'רמי לוין, לביצוע שינוי בדירקטוריון.
הוא פנה לבעלי מניות נוספים בטבע, רובם גופים מוסדיים בארה"ב, שהביעו גם הם את חוסר שביעות רצונם מהנעשה בחברה. בין הדרישות שהועלו היו שינוי התקנון, צמצום מספר הדירקטורים והחלפה של לפחות חלק מחברי הדירקטוריון. צמצום הדירקטוריון התבקש, לטענתם, משום שמדובר בדירקטוריון גדול ביחס לנהוג בתעשייה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.