קרב של ממש ניטש בימים האחרונים בין אחד ממוסדות האקדמיה המובילים בארה"ב והרשת החברתית הפופולרית בעולם. בצד אחד של הזירה ניצבת אוניברסיטת פרינסטון שפרסמה בשבוע שעבר מחקר אקדמי לכאורה, לפיו פייסבוק תאבד עד 80% מהמשתמשים שלה עד 2017. המחקר, יש לציין, לא עבר ביקורת עמיתים כפי שנהוג באקדמיה.
המחקר זכה לכותרות רבות בשל העובדה שמדובר בפעם הראשונה שמישהו חוזה את היעלמותה של הרשת החברתית הפופולרית, אך אחרי שהערפל האקדמי והמדעי התפזר מעט, החלו לצוץ מעל לפני השטח שאלות מהותיות סביב המתודולוגיה שהביאה לקביעה הכה נחרצת של אנשי פרינסטון.
המתודולוגיה ניסתה להשוות את השימוש בפייסבוק לנגיף של מחלה שמתפשטת. המחקר טען כי פייסבוק הגיעה לשיא של הפופולריות שלה ונכנסת לשלב של ירידה.
פייסבוק, בצד השני של הזירה, לא נשארה חייבת והשיבה במהלומה משלה. היא לא הסתפקה בשחרור תגובה רשמית אלא ביום חמישי האחרון פרסם מייק דבלין, חוקר דאטה בפייסבוק, מחקר "שמשתמש באותה מתודולוגיה חזקה" על אוניברסיטת פרינסטון עצמה.
"על-פי המידע שלנו, פרינסטון תאבד מחצית מהסטודנטים שלה עד שנת 2018 ועד 2021 לא יהיו לה בכלל סטודנטים", כתב דבלין בפייסבוק. "אף שהמחקר לא עבר עדיין ביקורת עמיתים, כל לייק לפוסט הזה נחשב כביקורת עמיתים אחת", כתב בבדיחות דבלין בסוף הפוסט.
אבל נראה שחוץ ממלחמה זה בזה, אף אחד מהצדדים לא אמור להיעלם בקרוב. כפי שמציינים באתר CNN, אוניברסיטת פרינסטון קיבלה השנה כ-25 אלף בקשות מצד סטודנטים לשנה החדשה, כשהיא מקבלת רק 7.4% מהם. מנגד, ונכון לספטמבר אשתקד, בפייסבוק יש 1.2 מיליארד משתמשים פעילים מדי חודש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.