האם הכוכבות הבאות בשוק ההון האמריקאי יהיו מניות השורה השנייה והשלישית? ביובנק ממליצים לשים אליהן לב, ומספקים המלצות ספציפיות.
"בשנים האחרונות מציג מדד S&P 500, המכיל את 500 התאגידים הגדולים בארה"ב, תשואה דומה למדד ה-Russell 2000 המייצג 2,000 חברות בעלות גודל שוק בינוני וקטן", אומר אריאל קורינאלדי, מנהל מחלקת המחקר ביובנק.
"על פניו, החברות הגדולות אמורות לספק למשקיע פרופיל סיכון נמוך יחסית, ולכן הן אמורות להציג תשואה נמוכה יותר. אך המשבר של 2008, חוסר הוודאות בכלכלה העולמית והתשואות האפסיות באג"ח הובילו משקיעים רבים להעדיף את ההשקעה בחברות הגדולות, המציגות רווחיות יציבה לאורך זמן ומחלקות דיבידנד". כך לדוגמה, ענקיות כהום דיפו ו-3M זינקו כל אחת ביותר מ-60% במשך שנה וחצי.
"התשואה יוצאת הדופן של מניות הבלו-צ'יפ, והעובדה שהן נסחרות כיום במכפיל רווח הנע סביב הממוצע ההיסטורי, לצד העלייה בתיאבון המשקיעים לתשואה עודפת, גורמת למגמה של הגדלת הסיכון - וזאת באמצעות הגברת החשיפה לחברות השורה השנייה והשלישית", אומר קורינאלדי.
עם זאת, הוא מציין, כי בשל פרופיל הסיכון הגבוה יותר בחברות אלה, "נדרשת בחינה ובחירה סלקטיבית של חברות, תוך הקפדה על כאלו שהן בעלות תמחור אטרקטיבי ומינוף נמוך". הנה כמה המלצות של יובנק.
הגורמים בכתבה עשויים להשקיע בני"ע ו/או מכשירים, לרבות אלו שהוזכרו בה. האמור אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם
American Eagle (סימול: AEO)
שווי שוק: 2.5 מיליארד דולר
מחיר יעד למניה: 17.5 דולר (פרמיה של 37% על השוק)
אמריקן איגל היא קמעונאית המתמחה בביגוד לצעירים. החברה מפעילה מעל 1,000 חנויות בקניונים בצפון אמריקה, משווקת מוצרים ל-81 מדינות דרך האינטרנט, ומפעילה חנויות זיכיון מחוץ לארה"ב (בישראל באמצעות פוקס).
בשנים האחרונות החליטה החברה להתרכז בפעילות האופנה לגברים ולנשים ופיתוח מותג ההלבשה התחתונה לנשים. כחלק מאסטרטגיה זו סגרה את פעילות הביגוד לילדים ומותג נוסף.
ברבעונים האחרונים חברות האופנה הפועלות בקניונים סובלות מהאטה וירידה ברמת מכירות חנויות זהות, וגם אמריקן איגל חווה תנועת קונים נמוכה ונאלצת להציע מבצעים אגרסיביים.
הכנסות אמריקן איגל ירדו בכ-4% בתשעת החודשים הראשונים של 2013. הרווחיות הגולמית והתפעולית היו נמוכות משמעותית מאשר בעבר. עם זאת, מאזן החברה נקי ויש לה יתרות מזומנים של כ-357 מיליון דולר ללא חוב. גם בסביבה העסקית הקשה מציגה החברה תזרים חיובי.
בין הסיכונים בהשקעה: תלות במצב האבטלה, תחרות גבוהה ונאמנות לקוחות נמוכה, ותלות במחירי הסחורות.
השקעה בחברות האופנה מבוססות הקניונים באקלים הנוכחי, היא השקעה ברמת סיכון גבוהה יחסית. אולם ההנהלה שמה דגש על התייעלות תפעולית וניהול מלאי קפדני לצד טיפוח מנועי צמיחה, ולכן אנו מאמינים שבטווח הבינוני היא תחזור להציג צמיחה.
המחיר הנוכחי מהווה הזדמנות השקעה מעניינת למשקיעים בעלי אורך רוח.
Ebix Inc
שווי שוק: 511 מיליון דולר
מחיר יעד למניה: 17.5 דולר (פרמיה של 30% על השוק)
Ebix, שהוקמה ב-1976, מתמחה בפתרונות תוכנה לחברות ביטוח. מוצרי התוכנה שלה עוזרים לייעל את תהליכי העבודה, תוך הקטנת זמן תגובה נמוך וחסכון בעלויות. החברה נהנית מ-80% הכנסות חוזרות.
שוק הביטוח בארה"ב נמצא בתהליך קונסולידציה ומאופיין בצורך ליצור יתרון לגודל בסביבה תחרותית. ישנה מגמה של מעבר מתהליכי עבודה מבוססי נייר לעבודה אלקטרונית.
בעשור האחרון הציגה החברה צמיחה מואצת והכנסותיה צמחו מ-14 מיליון דולר ב-2003 לכ-200 מיליון דולר ב-2012. החברה מציגה רמת רווחיות תפעולית גבוהה של 38%-40%.
ברבעונים האחרונים נראה שקצב הצמיחה נעצר וב-2013 תושג צמיחה מינורית, בשל הפחתה זמנית של הכנסות משירותים מקצועיים ופגיעת שערי מט"ח.
חשוב להדגיש, כי מעל החברה רובצת עננה משפטית הכוללת תביעה של הרשות לני"ע האמריקאית ושל רשות המס, בנוגע לרכישה חוזרת של מניותיה מלפני מספר שנים ולמהימנות דוחותיה מאותה התקופה. עם זאת, החקירה מתנהלת כבר יותר משנתיים, ועד כה החברה לא הואשמה בדבר. לדעתנו, זוהי הסיבה העיקרית למחיר הנמוך שבו היא נסחרת. סיכון אפשרי נוסף הוא האטה כלכלית עולמית.
Ebix מציגה רווחיות גבוהה ותזרימי מזומנים חזקים, ונסחרת כיום לפי מכפיל רווח של 9. מודל הערכת השווי שלנו בוצע באופן שמרני במיוחד, לאור הסיכון המשפטי - תוך חישוב קנס אפשרי בסך 250 מיליון דולר, שעלול להיות מושת עליה. לפי תרחיש פסימי זה, מחיר היעד הוא 17.5 דולר. במקרה של הצלחה משפטית, תיתכן הצפת ערך משמעותית.
Lear Corp (סימול: LEA)
שווי שוק: 6.2 מיליארד דולר
מחיר יעד למניה: 95 דולר (פרמיה של 23% על השוק)
Lear מייצרת מערכות ישיבה ומערכות אלקטרוניות לתעשיית הרכב. החברה צפויה להציג צמיחה של 10% בהכנסות, לכ-16 מיליארד דולר ב-2013.
בפעילות מערכות הישיבה לחברה יש יתרון תחרותי, היות שכל תהליך הייצור מתבצע במפעליה.
בשנים האחרונות מציגה תעשיית הרכב העולמי גידול במספר כלי הרכב הנמכרים, והמגמה צפויה להימשך ב-2014. מגמה נוספת הפועלת לטובת החברה, היא העובדה שהמכוניות המיוצרות כיום דורשות ארכיטקטורה חשמלית מורכבת, והביקוש למערכות אלקטרוניות בתוך הרכב גובר.
ממשבר 2008 מציגה החברה שיפור בתוצאותיה ונראה שהיא מגדילה נתח שוק. התזרים הנקי המשופר משמש אותה להגדלת הדיבידנד ורכישה חוזרת של מניות, לצד השקעה מוגברת בהקמת מפעלים להאצת קצב הצמיחה.
השיפור ברווחיות הגיע בשנים האחרונות מתהליך התייעלות והקמת מתקני ייצור בשווקים מתעוררים. הגברת ההשקעה בציוד קבוע הובילה לחוב נטו של כ-170 מיליון דולר ברבעון השלישי. ב-2014 החברה צופה הכנסות של 16.9-17.4 מיליארד דולר ורווח תפעולי של 910-960 מיליון דולר.
הסיכונים בהשקעה כוללים האטה עולמית, מחזוריות וצורך בהשקעות גדולות.
Actuant (סימול: ATU)
שווי שוק: 2.6 מיליארד דולר
מחיר יעד למניה: 43 דולר (פרמיה של 22% על השוק)
אקטואנט היא יצרנית וספקית של מגוון פתרונות תעשייתיים למספר שוקי נישה, ובהם פתרונות הנדסיים, תעשייתיים ופתרונות לשוקי האנרגיה.
לכאורה, אין סינרגיה בין הפעילויות השונות של אקטואנט, אך היא מצליחה ליצור סינרגיה שמתבטאת ברכש ומערכת הפצה משותפת.
החברה משתמשת ביתרונותיה היחסיים, הכוללים הכרת לקוחותיה ושימוש ברשת הפצה גלובלית בכדי ליצור מובילות בשוקי נישה, וכך ארה"ב מהווה רק כ-43% מהכנסותיה. בשנת הכספים 2013 (שהסתיימה בסוף אוגוסט) הציגה החברה הכנסות של כ-1.28 מיליארד דולר, בדומה לשנה שלפני. שולי הרווח התפעולי ירדו ב-1% ל-14.8%.
בשנים האחרונות מציגה החברה תזרים תפעולי נקי יציב וצומח - נתון זה עמד בשנה האחרונה על כ-170 מיליון דולר. פרט חשוב נוסף הוא רמת המינוף הנמוכה, עם יחס חוב נטו להון של כ-0.4. ב-2014 החברה צופה צמיחה אורגנית של 3%-5%.
הסיכונים בהשקעה כוללים חשיפה להאטה עולמית ותחרות גבוהה, כמו סיכוני מט"ח וסיכונים גיאופוליטיים שונים.
אקטואנט אמנם נסחרת במכפיל גבוה ל-2014, של כ-18. עם זאת, לדעתנו, החברה תציג צמיחה חד-ספרתית גבוהה בשנים הקרובות, בזכות הנישות הצומחות שבהן היא פועלת ובעזרת רכישות.
Cott (סימול: COT)
שווי שוק: 728 מיליון דולר
מחיר יעד למניה: 10 דולר (פרמיה של 29% על השוק)
קוט מספקת שירותי ייצור של משקאות קלים מוגזים ומיצים כמותג פרטי עבור קמעונאיות, חברות ומפיצים. החברה היא יצרן המותג הפרטי המוביל בארה"ב, קנדה ובריטניה. בנוסף, היא מחזיקה בזכויות המותג RC International מחוץ לצפון אמריקה.
הסיכון המרכזי הוא התלות בלקוח מרכזי, הקמעונאית וולמארט שמהווה כ-31% מהכנסותיה. יש לה גם תלות לא מבוטלת במחירי הסחורות.
ב-2012 ובשלושת הרבעונים הראשונים של 2013 נרשמה מגמה של שחיקה בהכנסות. למרות התוצאות החלשות, החברה משיגה תזרים נקי חיובי ונאה לאורך זמן. לחברה רמת חוב נטו של כ-480 מיליון דולר, המהווה מינוף סביר של כ-80% ביחס להון העצמי.
לאחר שנתיים לא קלות, נראה שב-2014 תוכל החברה ליהנות ממגמות חיוביות ובהן השיפור במצב הכלכלי באירופה והירידה במחירי סחורות. אנו מאמינים שברבעונים הקרובים נחזה בשיפור במרווח התפעולי, במיוחד לאור מאמצי החברה להתרכז במוצרים רווחיים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.