עד כמה באמת מצליחים חובבי ספורט צעירים לשייך את הספורטאי למותג אותו הוא מפרסם? מתברר שלא יותר מדי. מסקר שערכה חברת הייעוץ והשיווק הבריטית threepipe עולה כי 68% מהציבור בגילאים 18-24, שנחשב ל"קהל יעד משמעותי עבור מותגים שמפרסמים בספורט" על-פי המחקר, לא מבחינים או לא שמים לב בכלל למותג אותו מפרסם ספורטאי במהלך משחק.
הסקר נערך בקרב 2,000 בריטים בגילאים הנ"ל. רק 23% מהם דיווחו כי החיבור בין ספונסר לספורטאי יגרום להם לשקול לרכוש מוצר של המפרסם.
השיוך בין הספורטאים הגדולים בעולם למותגים אותם הם מפרסמים נראה קלוש על-פי הסקר: רק 14% מהנשאלים מזהים את כוכב מנצ'סטר יונייטד, וויין רוני, עם המותג נייקי (ו-10% משייכים לו דווקא את המותג המתחרה אדידס); רק 6.8% מזהים את ליונל מסי עם המותג אדידס (שיעור דומה של נשאלים מזהה אותו בכלל עם המותג המתחרה נייקי). 8% בלבד משייכים את האצן יוסיין בולט למותג פומה אותו הוא מפרסם (ו-15% משייכים לו בטעות דווקא את המותג נייקי).
דווקא המותגים שמחוץ לעולם הספורט מצליחים להיתפס אצל הציבור באופן ברור יותר. כך למשל, 38% מהנשאלים שייכו את הבנק סנטאנדר לאתלטית ג'סיקה אניס (סנטאנדר מעניק חסות לאצנית הבריטית), בעוד ששיעור של 31% ידעו לשייך את יוסיין בולט לענקית התקשורת Virgin Media אותה הוא מפרסם.
נתונים נוספים שעלו מהסקר: רק 30% מבחינים במידה כלשהי בנותן חסות בזמן שספורטאי מתראיין לתקשורת.
לטענת הנשאלים, ענף הספורט שמשפיע הכי חזק על תפיסת המותג הוא כדורגל (31% מהנשאלים), אחריו טניס (13.5%), ואתלטיקה וראגבי (10%).
בנוסף, 83% מהנשאלים אמרו כי התנהגות שלילית של ספורטאי לא משפיעה לרעה על תפיסת המותג איתו הוא מזוהה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.