בדומה לחברות רבות, גם פוינטר החליטה לנצל את העליות במחיר המניה ולבצע גיוס הון. במקרה זה לא בוצעה הנפקה משנית בנאסד"ק, אלא דווקא הנפקה פרטית.
בסוף השבוע הודיעה החברה על גיוס של 10.4 מיליון דולר מגופים מוסדיים מישראל. לא פורסם מיהם הגופים, אך ל"גלובס" נודע שמדובר במיטב דש והפניקס, שצפויים להפוך לבעלי עניין בחברה. פוינטר הנפיקה כ-1.1 מיליון מניות רגילות, כאשר את ההנפקה הובילה ברק חיתום. החזקות בעלת השליטה בפוינטר, DBSI של יוסי בן-שלום וברק דותן, ירדו מעט אך היא עדיין מחזיקה ביותר מ-30% מהון המניות של החברה.
פוינטר, שמספקת פתרונות ושירותים המיועדים לניהול משאבים ניידים ולתחום הרכב, נסחרת ברשימה המשנית של בורסת נאסד"ק בשווי 55 מיליון דולר. מנייתה עלתה ביותר מ-240% בשנה החולפת, אם כי בשבועות האחרונים היא נחלשה מעט. ההנפקה בוצעה במחיר של 9.25 דולר למניה - דיסקאונט של כ-12% על מחיר הנעילה יום קודם לכן. מדובר בתוספת משמעותית למאזן החברה, משום שבסוף 2013 היו בקופתה מזומנים בסך של 3.3 מיליון דולר בלבד.
"תודה על אמון המשקיעים"
פוינטר, שבניהולו של דוד מחלב, סיכמה את 2013 עם הכנסות של 97.9 מיליון דולר, צמיחה של 15% לעומת 2012. הרווח הנקי גדל מ-1.6 מיליון דולר ב-2012 ל-7.3 מיליון דולר ב-2013. בשנת 2014 החברה צופה הכנסות של למעלה מ-100 מיליון דולר.
בחודשים האחרונים רכשה החברה, באמצעות אשראי בנקאי, את מלוא הבעלות בפעילותה בברזיל ובחברת שגריר, שמספקת שירותי רכב. בכנס שנערך לאחרונה בבורסה בת"א ציין מחלב את כוונת פוינטר להתרחב בהודו.
"אני בהחלט מרוצה מהכיוון האסטרטגי שאליו החברה פנתה. בינתיים, הכיוון נראה מבטיח, וזה מתבטא בביצועים. זו תוצאה של עבודה ארוכה, ולא משהו שקרה בן לילה. אני גם מודה על אמון המשקיעים", אמר היום מחלב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.