44% מהישראלים בני 20 ומעלה אינם מרוצים ממצבם הכלכלי, 56% מרוצים. שביעות הרצון מהמצב הכלכלי עולה עם הגיל: 54% מבני 20-44, 57% מבני 45-64 ו-62% מבני 65 ומעלה מרוצים ממצבם הכלכלי. כך עולה מנתוני סקר חברתי שפרסמה היום הלמ"ס.
פחות ממחצית (40%) מהאוכלוסייה מצפים לשיפור במצבם הכלכלי, 33% סבורים כי מצבם הכלכלי לא ישתנה ו-17% סבורים כי תחול הרעה במצבם הכלכלי. 40% מצפים לשיפור במצבם הכלכלי בשנים הקרובות.
אלה שמרוצים ממצבם הכלכלי מצפים לשיפור במצבם יותר מאשר אלה שאינם מרוצים: 42% מאלה המרוצים ממצבם הכלכלי מצפים לשיפור בו בשנים הקרובות, לעומת 22% מאלה שאינם מרוצים ממצבם הכלכלי. כמו כן, רק 10% מהמרוצים מצפים להרעה במצבם הכלכלי, לעומת 24% מאלה שאינם מרוצים ממנו.
תמונה דומה נצפית כאשר בוחנים את האוכלוסייה לפי היכולת לכסות הוצאות חודשיות. מחצית (50%) מאלה שאינם מצליחים בכלל לכסות את הוצאותיהם אינם מצפים לשיפור במצבם הכלכלי.
בהבחנה לפי תפיסה כלכלית חברתית, 24% מבעלי תפיסה קפיטליסטית מרוצים ממצבם הכלכלי, לעומת 41% מבעלי תפיסה סוציאליסטית. זאת בשעה, שלבעלי תפיסה סוציאליסטית (מבין המועסקים) הכנסה נמוכה יותר (51% מהם משתכרים עד 7,500 שקל, לעומת 42% מבעלי תפיסה קפיטליסטית).
60% מהמועסקים מרוצים מהכנסתם. שביעות רצון מהכנסה עולה עם רמת ההכנסה, ובקרב בעלי הכנסה אישית ברוטו מעל 14,000 שקל שיעור המרוצים מההכנסה עומד על 88%.
86% מהאוכלוסייה מרוצים מחייהם
שביעות הרצון מההכנסה קשורה גם ביכולת לכסות הוצאות חודשיות של משק הבית, ובעוד שיעור המרוצים מההכנסה הוא 78% בקרב אלה שמצליחים לכסות את הוצאותיהם ללא כל קושי, שיעור זה יורד ל-35% בקרב אלה שבכלל לא מצליחים לכסות את הוצאותיהם.
בסך הכל, 87% מהמועסקים מעידים כי הם מרוצים מעבודתם, שכירים ועצמאים בשיעור דומה, גברים ונשים בשיעור דומה. לאור השיעור הגבוה יחסית, אין זה מפתיע כי מרבית המועסקים (77%) מעידים כי היו ממשיכים לעבוד גם אם יכלו לאפשר לעצמם לא לעבוד מבחינה כלכלית.
שביעות הרצון מהעבודה, קשורה במשלח היד: למעלה מ-90% מבעלי משלחי יד אקדמיים, מבעלי מקצועות חופשיים וטכניים ומהמנהלים, מרוצים מעבודתם, לעומת 74% מהעובדים הבלתי מקצועיים.
עוד עולה מהסקר כי 86% מהאוכלוסייה מרוצים מחייהם. שביעות הרצון מהחיים יורדת עם הגיל, והירידה בולטת במיוחד בשיעור ה'מרוצים מאוד', מ-40% בקרב קבוצת הגיל הצעירה (44-20) ל-19% בקרב בני 65 ומעלה. אולם גם בקבוצת הגיל המבוגרת, קרוב ל-80% מרוצים מחייהם.
49% מצפים לשיפור בחייהם בשנים הקרובות. מבין אלה ה'מרוצים מאוד' מחייהם, 61% מעריכים כי בשנים הקרובות חייהם יהיו יותר טובים, מבין ה'מרוצים' - 46% מצפים לשיפור, מבין ה'לא כל-כך מרוצים' 33% מצפים לשיפור ומבין אלה שאינם מרוצים בכלל מחייהם, 21% מצפים לשיפור בחייהם בשנים הקרובות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.