דוחות חברת התקשורת הוט לשנת 2013, שפורסמו בסוף השבוע, הכניסו אישה ראשונה - יו"רית החברה לשעבר סטלה הנדלר - לעשיריית שיאני השכר אשתקד. הנדלר נהנתה בשנה החולפת מתגמולים בהיקף של 4.6 מיליון שקל עבור חודש עבודה אחד בלבד כיו"רית חברת התקשורת של פטריק דרהי - עיקר הסכום מענק פרישה.
כמה חודשים לאחר מכן מונתה הנדלר למנכ"לית החברה המתחרה, בזק, שבשליטת שאול אלוביץ', שם, בכהונה של תשעה חודשים, הספיקה ליהנות מעלות העסקה של 4.2 מיליון שקל נוספים. כך, עלות העסקתה הכוללת אשתקד בשני התפקידים מצטברת ל-8.8 מיליון שקל - ומשקפת עלות חודשית של קרוב ל-900 אלף שקל עבור עשרה חודשי עבודה, וממקמת אותה במקום השמיני ברשימת שיאני השכר אשתקד.
גם עמיתה לשעבר של הנדלר בהוט, המנכ"ל הרצל עוזר (שבחודש שעבר פרש מתפקיד זה וממשיך לשמש כיו"ר), נהנה אשתקד מתגמולים מפנקים. עלות העסקתו עמדה אשתקד על 6.15 מיליון שקל. עוזר נהנה ממענק בהיקף של 4 מיליון שקל, ושכרו הבסיסי הגיע ל-2.15 מיליון שקל נוספים - מספרים שסייעו לו להתמקם בצמרת העשירייה השנייה של השיאנים, לצד מנכ"ל פלאפון, גיל שרון.
עוזר מסכם חמש שנים מוצלחות כמנכ"ל הוט (2009-2013), שבמהלכן עלות העסקתו הצטברה ליותר מ-27 מיליון שקל - 11 מיליון שקל עלות שכר, 8.5 מיליון שקל מענקים, וקרוב ל-8 מיליון שקל נוספים תגמול מנייתי.
בתפקידו הנוכחי כיו"ר ממשיך עוזר להיות מעורב בפעילותה המקומית של הוט, ויכול לסייע לבעל השליטה בקבוצת התקשורת, פטריק דרהי, גם בפעילותו הבינלאומית. בתחילת 2014, במסגרת אימוץ מדיניות התגמול בהוט, אושרה עלות העסקתו של עוזר כיו"ר, שיכולה להגיע ל-6.8 מיליון שקל בשנה במסגרת הסכם העסקה עד סוף 2016, הכולל גם מענק מיוחד של 1 מיליון שקל. עלות העסקתם של חמשת הבכירים בהוט הגיעה אשתקד ל-20.5 מיליון שקל.
הוט עצמה סיכמה את 2013 עם עלייה מתונה של 1% בהכנסותיה, שהגיעו ל-4.2 מיליארד שקל. אולם, בעקבות הוצאות חד-פעמיות של 186 מיליון שקל, שנרשמו בגין ביטול הסכם וחוזה שכירות, עברה להפסד שנתי של 62 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 79 מיליון שקל ב-2012.
שכר גבוה משל עוזר קיבל אשתקד מנכ"ל פרוטליקס, דוד אביעזר, שעלות שכרו הגיעה ל-6.2 מיליון שקל (1.8 מיליון דולר), ובסך הכול, עלות ארבעת בכירי חברת הביומד המפסידה אשתקד הצטברה ל-16.5 מיליון שקל (4.8 מיליון דולר).
עלויות השכר של צמד מנהלי חברת כור ונאמניו של נוחי דנקנר - היו"ר ליאור חנס והמנכ"ל רענן כהן - הגיעה ב-2013 ל-4.9 מיליון שקל ול-3.9 מיליון שקל, בהתאמה. השניים נהנו אשתקד ממענקים נאים בגין 2013 - שאצל חנס הגיעו ל-1.8 מיליון שקל ואצל כהן ל-2.2 מיליון שקל.
שני מנהלים בולטים נוספים בדירוג שיאני השכר מגיעים מדלק ישראל שבשליטת יצחק תשובה: מנכ"ל חברת תחנות הדלק, אבי בן אסאייג, נהנה מעלות שכר של 3.9 מיליון שקל - 1.8 מיליון שקל שכר ו-1.4 מיליון שקל תגמול מנייתי. עלות שכר יו"ר דלק ישראל, אודי ניסן, לשעבר הממונה על התקציבים במשרד האוצר, הגיעה ל-3.2 מיליון שקל, עבור משרה בהיקף של 80%. 2 מיליון שקל מהתגמול של ניסן הוא מנייתי.
חברת גלובל כנפיים, העוסקת ברכישה ובהחכרה של מטוסים לחברות תעופה שונות בעולם, שילמה דמי ניהול של קרוב ל-10 מיליון שקל (2.8 מיליון דולר) לכנפיים אחזקות שבשליטת פויו זבלדוביץ' ומשפחת בורוביץ'. זבלדוביץ' והבורוביצ'ים מחזיקים באל על באמצעות כנפיים אחזקות, ולפי ההסכם, כנפיים אחזקות מספקת לגלובל כנפיים שירותי הנהלה, שיווק, פיתוח עסקים, ניהול כספי וכו', תמורת 250 אלף דולר לחודש. גלובל כנפיים גם שילמה 1.1 מיליון שקל (324 אלף דולר) עבור ייעוץ שהיא מקבלת מחברת BMG של דדי בורוביץ'.
שיאני השכר לשנת 2013 - 16.3.14
עלות העסקת הרצל עוזר בהוט
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.