יצרנית הדשנים כיל, מקבוצת החברה לישראל, חזרה היום על הודעתה לגבי כוונתה לרשום את ניירות הערך שלה למסחר בבורסה בניו יורק. מהדוחות הכספיים שפרסמה במקביל עולה כי שכר בכיריה כבר תואם את הסטנדרטים הנהוגים באמריקה, כשעלות שכרו של המנכ"ל, סטפן בורגס, הגיעה ב-2013 ל-19.3 מיליון שקל (5.5 מיליון דולר).
בורגס נהנה אשתקד משכר בסיס של 5.2 מיליון שקל (1.5 מיליון דולר), מענק של 6 מיליון שקל (1.7 מיליון דולר) על חלקו בגין תוצאות 2012, ותגמול מנייתי של 8.1 מיליון שקל (2.3 מיליון דולר). סכום זה שלח אותו היישר למקום השני בטבלת שיאני השכר של 2013, כשרק ג'רמי לוין, המנכ"ל הקודם של טבע, מקדים אותו עם עלות העסקה שנתית של 25.1 מיליון שקל.
דוחות כיל מראים כי לא תמיד יש קשר ישיר בין תוצאות החברה לשכר הבכירים בה: בעוד רווחי החברה צנחו ב-2013 ב-37%, עלויות העסקת חמשת בכיריה זינקו ב-57%, ליותר מ-46 מיליון שקל אשתקד (13.3 מיליון דולר). מלבד בורגס, כל אחד מארבעת הבכירים האחרים בחברה, נהנו מעלות שכר שנעה בין 6 ל-8 מיליון שקל.
מכיל נמסר היום ל"גלובס" כי בפועל שכר בכיריה דווקא ירד ב-2013, וכי העלייה בשכר נובעת מכך שכללי החשבונאות מחייבים אותה לזקוף 66% מכלל ערך תוכנית האופציות של החברה, כבר בשנה הראשונה.
שם נוסף שמתברג לצמרת שיאני השכר הוא בעלי קבוצת עזריאלי, דוד עזריאלי, שנהנה אשתקד מתגמולים בהיקף של 14.9 מיליון שקל בתפקידו כיו"ר הקבוצה (משרה בהיקף של 80%). עלות שכר זאת הורכבה מדמי ניהול של 6.3 מיליון שקל וממענק של 8.6 מיליון שקל. שכרו של עזריאלי, שמופיע דרך קבע ברשימת שיאני השכר, ירד משמעותית ביחס לשנים קודמות בעקבות החלטת בעלי המניות בחברה לקצץ 60% משכרו הבסיסי השנתי לרף מקסימלי של 10 מיליון שקל. ב-6 השנים הקודמות (2008-2012) הגיעה עלות העסקתו של עזריאלי לסכום אדיר של כ-135 מיליון שקל.
עלות העסקתו של המשנה ליו"ר עזריאלי, מנחם עינן, הצטברה לכ-11 מיליון שקל, והורכבה מ-5.2 מיליון שקל דמי ניהול ו-5.8 מיליון שקל תגמול מנייתי. עלות העסקת מנכ"ל עזריאלי לשעבר, שלמה שרף, שסיים את תפקידו בסוף אפריל 2013, הגיעה ל-4.1 מיליון שקל להם זכה עבור ארבעה חודשי עבודה ב-2013. כלומר, כמיליון שקל לכל חודש עבודה. המנכ"ל הנוכחי, יובל ברונשטיין, נהנה מתגמולים בהיקף של 5.4 מיליון שקל, ש כ-3 מיליון שקל מתוכם ניתנו לו כדמי ניהול. עלות העסקת מנכ"ל קניוני עזריאלי, ארנון תורן, הגיעה ל-3.8 מיליון שקל. בתו של עזריאלי, דנה, המכהנת כסגן יו"ר הסתפקה בדמי ניהול של 2.3 מיליון שקל.
אצל המתחרה מליסרון, עלות העסקת המנכ"ל, אבי לוי, הגיעה ל-6.4 מיליון שקל, ובעלת השליטה, ליאורה עופר, בתפקידה כיו"ר מליסרון, הסתפקה בתגמולים של 3.5 מיליון שקל שקיבלה כדמי ניהול ומענק.
שם בולט נוסף בצמרת שיאני השכר הוא אורי יהודאי, נשיא יצרנית חומרי הטעם והריח פרוטרום, שנהנה מעלות העסקה של קרוב ל-10 מיליון שקל (2.8 מיליון דולר). מתוך סכום זה מיליון דולר ניתנו לו שכר בסיס, 1.4 מיליון דולר כמענק, והיתרה כתגמול מנייתי.
6.4 מיליון שקל ליונל כהן
בזירת הפיננסים בולט שמו של יונל כהן, המנכ"ל הקודם של חברת הביטוח מגדל, עם עלות העסקה של 6.4 מיליון שקל - 3.4 מיליון שקל שכר בסיס ו-2.5 מיליון שקל מענק. עלות העסקת חמשת בכירי מגדל הצטברה ליותר מ-20 מיליון שקל.
עלות העסקת מנכ"לית הבנק הבינלאומי, סמדר ברבר צדיק, הגיעה ב-2013 ל-5 מיליון שקל, כש-3 מיליון שקל מהסכום הם שכר בסיס. עלות העסקת יו"ר הבנק, רוני חזקיהו, עמדה על 3.9 מיליון שקל.
אצל המתחרה דיסקונט, עלות העסקת המנכ"ל, ראובן שפיגל, שסיים את כהונתו בחודש שעבר, עמדה על 4.3 מיליון שקל, וזו של היו"ר, יוסי בכר, הגיעה ל-4 מיליון שקל. שיאן השכר בדיסקונט אשתקד היה דווקא מנכ"ל דיסקונט בנק לטין אמריקה, חורחה פרז, עם עלות העסקה של 5.3 מיליון שקל. עלות ההעסקה המצטברת של תשעת בכירי הבנק הגיעה ל-31 מיליון שקל - ממוצע של 3.4 מיליון שקל לכל אחד.
אליעזר שקדי, שסיים היום את תפקידו כמנכ"ל אל על, היה שיאן השכר בחברה אשתקד, עם עלות העסקה של 5.8 מיליון שקל: 2.2 מיליון שקל שכר בסיס ו-3.6 מיליון שקל מענק. שני סמנכ"לים באל על, ניסים מלכי וראובן וירובניק, שהודיעו על סיום תפקידם, נהנו אשתקד ממשכורת בסיס של 1.3-1.4 מיליון שקל כל אחד, וכל אחד מהם צפוי ליהנות מפיצויי פיטורין של כ-3.8 מיליון שקל.
שיאני שכר
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.