לפני חודש פרסמה חברת איזי אנרגיה דיווח אודות כניסה עתידית של החברה לאחד מתחומי הטכנולוגיה החמים היום - מדפסות תלת ממד. החברה, שבשליטת אורן ואלי זהבי, שהיא כיום שלד בורסאי ללא פעילות, ציינה בהודעתה שתשקיע 300 אלף דולר בחברה פרטית חדשה ("NewCo") בתמורה ל-12% ממניותיה, ו-NewCo תקלוט נכסי חברה פרטית אחרת: יצרנית מדפסות תלת ממד בטכנולוגיה ייחודית.
למרות הבאזז סביב תחום הדפסות התלת ממד בשנה האחרונה, ההודעה עברה בשקט יחסי: המניה אמנם עלתה באותו יום בכ-17% במחזור גבוה, אך מאז היא נחלשה וחזרה להיסחר ברמות של טרום הדיווח. שווי השוק של איזי אנרגיה עומד היום על כ-20 מיליון שקל.
איזי אנרגיה לא פרסמה עד כה מיהי אותה יצרנית מדפסות תלת ממד, אך ל"גלובס" נודע שמדובר ככל הנראה בחברת סולידו - חברה שעברה כמה וכמה גלגולים מאז הקמתה בשנת 2000. סולידו פיתחה מדפסת תלת ממד שולחנית, שאמורה לספק מוצר שלם המשורטט בתוכנת עיצוב מוצרים, ומבוסס על פלסטיק.
חזון החברה היה להוביל את השוק, והיא גייסה כמה מיליוני דולרים לאורך השנים. בקיץ 2010 נכנסה להשקעה בסולידו קרן הפרייבט אקוויטי פורטיסימו של יובל כהן, שהובילה סבב השקעה של כ-8.5 מיליון דולר, והשקיעה בחברה 3 מיליון דולר (מדובר במחצית מהסכום המקורי שהתכוונה הקרן להשקיע, היא חזרה בה בשל חילוקי דעות הנוגעים לבדיקת הנאותות).
עם השקעתה הפכה פורטיסימו לאחת מבעלות המניות הגדולות בחברה, לצד קרן ארגוקווסט של ג'ייסון ברזילי, שהשקיעה בסולידו עוד ב-2001. חברה נוספת שהשקיעה בסולידו היא רובוגרופ הבורסאית, שהחזיקה בכ-19% מסולידו. לפורטיסימו, שהובילה את סבב הגיוס ב-2010, היה ניסיון מוצלח בשוק המדפסות, לאחר שב-2007 היא מכרה את חברת נור מקרופרינטרס ל-HP תמורת 117.5 מיליון דולר ובהחזר של פי 3 על השקעתה.
אלא שבסולידו המצב היה שונה. בתחילת 2011 היא הגיעה לכינוס נכסים ופיטרה את כל 30 עובדיה. ההערכות היו שההנהלה ובעלי המניות הבינו שנדרשות השקעות גדולות באופן משמעותי בפיתוח הטכנולוגיה ובשיווקה על מנת לממש את החזון של הובלת השוק, והחליטו לוותר.
השקעה נדירה
אך כמה שבועות לאחר הפסקת פעילותה, קמה סולידו לתחייה בזכות קבוצת משקיעים. בעלת המניות, קרן ארגוקווסט, יחד עם יוסי אשכנזי (מבעלי חברת דאקרים) ודרגון ונצ'רס הסינית, רכשו את נכסי ופעילות החברה, במטרה לאפשר לה להמשיך את פעילותה ולגייס מחדש חלק מהעובדים שפוטרו. סכום הרכישה הוערך במיליון דולר.
על ההתפתחויות האחרונות בסולידו אפשר ללמוד מדוחות רובוגרופ, שמשמשת כמפיצה של מוצרי סולידו. רובוגרופ המשיכה להפיץ את המוצרים גם לאחר רכישת נכסי החברה על ידי קבוצת המשקיעים, ובמקביל היא טוענת שמגיעה לה תמורה ממכירת נכסי סולידו.
קרן ההשקעות ארגוקווסט הוקמה ב-1997 על-ידי ג'ייסון ברזילי, שמכר את חלקו ביצרנית המחשבים פאקרד-בל ל-NEC. בשנות הבועה הגיע שוויה של ארגוקווסט לכ-300 מיליון דולר, אולם ב-2002 היא קרסה ונכנסה לתהליך רה-ארגון, והשליטה המלאה בה הועברה לברזילי.
במקביל התנהלו הליכים משפטיים שנוגעים לקריסת הקרן. בשנים האחרונות ארגוקווסט פחות פעילה ורכישת נכסי סולידו ב-2011 הייתה השקעה נדירה יחסית של הקרן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.