נשיא רוסיה ולדימיר פוטין חתם היום (ו') על צווי הסיפוח ובכך השלים את סיפוח חצי האי קרים לשטח רוסיה. הצעד בא רק כיממה לאחר שנשיא ארצות הברית ברק אובמה הרחיב את הסנקציות נגד בכירים ברוסיה ובנק. במקביל, חתם נשיא אוקראינה על הסכם שיתוף הפעולה הכלכלי והפוליטי עם אירופה.
למהלך החתימה על צווי הסיפוח קדמה הסכמה פה אחד של הבית העליון ברוסיה שהתקבלה שעות ספורות לאחר הצהרת אובמה. מוקדם יותר היום הצהיר פוטין כי אין בכוונתו לפעול בשלב זה כנגד הסנקציות האמריקניות שהוטלו על רוסיה או להטיל סנקציות נוספות בתגובה. לדברי פוטין, "אין צורך מיידי בתגמול רוסי".
פוטין הוסיף בהלצה בנאומו בפני מועצת הביטחון הנשיאותית, כי בכוונתו לפתוח חשבון ב"בנק רוסיה", עליו הוטלו סנקציות חריפות. הבוקר דווח כי חברות כרטיסי האשראי "ויזה" ו"מאסטרקארד" חדלו לעבוד עם הבנק באופן מיידי ופגעו בכך במיליוני אזרחים רוסים.
רוסיה מעדיפה להימנע מעימות חריף מול ארה"ב
שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב מתח היום ביקורת חריפה על פעולות ארה"ב, ואמר כי הסנקציות הבינלאומיות שהוטלו על ארצו "אינן חוקיות באופן מוחלט". לברוב טען כי פעולות אלו מציבות מחסום מלאכותי בין רוסיה לבין המערב.
רוסיה מעדיפה להימנע מעימות חריף יותר מול ארצות הברית וממקדת את מאמציה מול אוקראינה. ראש הממשלה הרוסי, דמיטרי מדבדב, טען היום כי אוקראינה צריכה להחזיר לארצו לפחות 11 מיליארדי דולרים, מכיוון שהסכם הגז בין המדינות אינו בתוקף עוד.
לדבריו, העימות בין המדינות סביב הוא עילה לביטול הסכם מכירת הגז, שסיפק גז בעלות זולה מאוד מרוסיה לאוקראינה. מדבדב ציין כי היקף החוב הכולל של אוקראינה הוא כ-16 מיליארד דולרים.
כצעד נגדי, הממשלה הזמנית באוקראינה הידקה את שיתוף הפעולה עם האיחוד האירופי. נשיא אוקראינה ארסני יצניוק חתם בבריסל עם ראש ממשלת בריטניה קמרון על הסכם פוליטי עם הממשלה הזמנית באוקראינה. בהסכם התחייבו הצדדים לחייב את הסכם הסחר לו התנגד הנשיא הקודם ינוקוביץ', שהודח מתפקידו. הסכם הסחר ייחתם במלואו רק לאחר הבחירות לנשיאות במדינה בחודש מאי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.