עסקים כרגיל בפיפ"א: על-אף אי הבהירות סביב מונדיאל 2022 בקטאר, והדיווחים שממשיכים לצוף סביב שחיתות בהליך הבחירה של מארחת הגביע העולמי שיתקיים בעוד שמונה שנים - מבחינה כלכלית ממשיכה התאחדות הכדורגל העולמי להיות אחד הארגונים העשירים ביותר בספורט, אולי שני רק לוועד האולימפי הבינלאומי.
מהדוחות שלה ל-12 החודשים שהסתיימו ב-31 דצמבר 2013, עולה כי פיפ"א סיימה את השנה עם רווח נקי של 72 מיליון דולר, ירידה קלה לעומת 2012 בה הרוויחה 89 מיליון דולר. ההכנסות עלו ב-2013 בשיעור של כ-19%, אל סך של 1.386 מיליארד דולר, שיא חדש. כ-88% מההכנסות מיוחסות לאירועים שפיפ"א מארגנת, בראשם כמובן המונדיאל. במהלך שנת 2014, עם קיומו של הגביע העולמי בברזיל בקיץ הקרוב - צפויות ההכנסות להמריא, שוב, לשיא כל הזמנים.
מלבד מאזני הרווח וההכנסות, הנתון שממחיש אולי יותר מהכל את כוחה הכלכלי של פיפ"א הוא הרזרבות הפיננסית שהיא מחזיקה: אלו הסתכמו בסוף 2013 בשיא כל הזמנים 1.432 מיליארד דולר (!), עלייה של 4% לעומת 2012. בתוך חמש שנים (מאז 2009) צמחו היתרות הכספיות בסך של 35%. מלבד פעילותה הכלכלית השוטפת, משקיעה פיפ"א באגרות חוב ובשערי מט"ח. "פיתוח היתרות הוא עניין בעל חשיבות אסטרטגית גדולה, בהתחשב בתלות המוחלטת של פיפ"א במונדיאל כמקור הכנסה", נכתב בדוחות הכלכליים. "לא ניתן למצוא שום ביטוח למקרה בו אירוע כגון המונדיאל מתבטל מסיבות לא צפויות. להימצאותן של רזרבות גבוהות ישנה חשיבות אדירה לעצמאות הכלכלית של פיפ"א, וליכולת שלה להתמודד עם מאורעות בלתי צפויים".
בשורת ההוצאות, מעניין לציין את שכר העובדים (102 מיליון דולר), ייעוץ משפטי (28 מיליון דולר), ומסים נמוכים במיוחד ששולמו על-ידי פיפ"א לרשויות בשווייץ, המדינה בה פועל הארגון (17 מיליון דולר). בסך הכל, 72% מההוצאות של פיפ"א, שלא פועלת למטרות רווח - הוחזרו ישירות לכדורגל בצורת השקעה באירוח הטורנירים ובבונוסים לנבחרות המשתתפות; סיוע כספי להתאחדויות הכדורגל השונות ברחבי העולם; תכניות ביטוח ופיצויים לפציעות של שחקנים במשחקים בינלאומיים; שופטים, רפואה, מגרשים ומתקנים, ופרויקטים נוספים רבים הקשורים ישירות לפיתוח הענף.
אגב, בתקציב המתוכנן לשנים 2015-2018, מתכננת פיפ"א להשקיע סך של 9 מיליון דולר בתשלום לאינטרפול (בעיקר לצורך סיוע בחקירות הנוגעות להטיית תוצאות); 148 מיליון דולר בקיומם והפקתם של הקונגרסים הראוותניים של הארגון; 124 מיליון דולר בתחזוקה ובנייה, כולל במוזיאון של פיפ"א (שצפוי להיפתח באביב 2015 בשווייץ).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.