בנק ישראל החליט להותיר היום (ב') את הריבית לחודש אפריל ללא שינוי על 0.75%. במקביל הבנק הוריד במקצת את תחזית הצמיחה ל-2014 ופרסם תחזית ראשונה ל-2015.
לדברי יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "לנגד עיני בנק ישראל עמדה הנחישות הממשלתית להביא להוזלה במחירי הדירות דרך הענקת פתור ממע"מ לזוגות צעירים על דירות חדשות וקביעת מחיר מטרה לדירות חדשות. בנק ישראל לא רצה להצטייר כגורם שמלבה את העלייה במחירי הדירות דרך הורדת הריבית היום, דווקא בשעה שהממשלה מרכזת את מירב המאמצים להביא לירידת מחירים".
לדברי פריימן, "ללא מהלך מצמצם פערי ריבית מצד הדולר, ראוי כי בנק ישראל יפעל לעידוד הפעילות המקומית ולצמצום פערי הריביות באמצעות הפחתת שער הריבית ב-0.25%. הפחתת שער הריבית תתמוך בצמיחת המשק, בהעלאת שער החליפין הריאלי ובצמצום עלות החזקת הר הדולרים שנמצא במרתפי בנק ישראל".
יונתן כץ מלידר שוקי הון: "נדמה שבבנק ישראל עדיין שוררת פסימיות מסוימת לגבי מצב המשק. בנק ישראל הוריד את תחזית הצמיחה, וההודעה המוניטארית מסתייגת מהנתונים הכלכליים החיוביים בראשית השנה. למרות שאנו צופים יציבות בריבית עד הרבעון השני ב-2015, ישנה הסתברות של 20% להורדת ריבית נוספת במידה והאינפלציה תמשיך להפתיע כלפי מטה והלחץ לייסוף בשקל יתחזק".
רו"ח אהוד רצאבי, נשיא להב - לשכת ארגוני העצמאים והעסקים הקטנים: "לנוכח האפקטיביות הנמוכה של המדיניות המוניטרית וההתאוששות האיטית בכלכלה הגלובלית ובפרט בהיקפי הסחר, נדרשים תמריצים נוספים על מנת להבטיח את רמת התעסוקה הקיימת במיוחד בשוק המקומי, כגון הקלות במס ועידוד קליטת עובדים בסקטור העסקי, הכולל את העצמאים והעסקים הקטנים".
אילן ארצי, מנהל השקעות ראשי בהלמן אלדובי: "מרבית האינדיקאטורים הכלכליים בישראל מצביעים על שיפור, בעיקר בתחומי הייצור והיצוא. אפילו היום מוקדם יותר היינו עדים לירידה מסוימת באבטלה. המשך מגמה זו תפחית את הסיכוי להורדת ריבית נוספת. גם מבחינת האינפלציה, הצפי הוא שהמדדים הקרובים יהיו גבוהים יותר, בעיקר לקראת האביב, כך שאנחנו לא רואים סיבה אמיתית כיום להורדת ריבית נוספת, כאשר השקל נותר יציב יחסית".
שמואל בן אריה, מנהל המחקר בקבוצת פיוניר: "הורדת הריבית הקודמת נבעה מכורח המציאות, גם אם נראה כי לא הייתה אפקטיבית. לצערו של בנק ישראל, הוזלת הכסף נכון להיום מופנית בעיקרה לשוק הדיור ולא להגדלת הצריכה, ועל כן אני מעריך כי בנק ישראל ומשרד האוצר יאלצו להטיל מגבלות חמורות נוספות על נוטלי המשכנתאות. במידה והנתונים הכלכליים ימשיכו להיראות רע, הצריכה הפרטית לא תגדל והדולר ימשיך להיחלש אל מול השקל, לבנק ישראל לא תהיה ברירה אלא להוריד את הריבית פעם נוספת".
אורי גרינפלד, כלכלן ראשי בפסגות: "החלטת בנק ישראל היתה צפויה ונתמכה בעיקר בשיפור בנתוני המקור בישראל ובהודעת הפד' משבוע שעבר. בנק ישראל ימשיך לשמור על הריבית נמוכה כל עוד הריביות בעולם נותרות אפסיות. במידה ומגמת התחזקות השקל תימשך, תיתכן אף הפחתת ריבית נוספת".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.