ענקית הנדל"ן המניב גזית גלוב, סיכמה הבוקר שנה מוצלחת, וכך גם מנהליה. שיאן השכר בגזית גלוב הוא ג'פרי אולסון, מנכ"ל החברה הבת אקוויטי 1, שעלות העסקתו אשתקד התקרבה ל-13 מיליון שקל. עלות זאת מורכבת ממשכורת של 4.5 מיליון שקל, מענק של 2.9 מיליון שקל, ותגמול מנייתי של 5.5 מיליון שקל.
בעל השליטה ויו"ר הקבוצה, חיים כצמן, נהנה אשתקד מעלות העסקה של 12.5 מיליון שקל. ב-10 השנים האחרונות מסתכמת עלות העסקתו של כצמן לסכום פנטסטי של 140 מיליון שקל. הסכומים שקיבל כצמן אשתקד (שכר ותגמול מנייתי), הגיעו מהחברות הבנות של גזית גלוב בחו"ל, וזאת משום שכבר כשנתיים הוא ושותפו בחברה, דורי סגל, מנועים מלקבל שכר מגזית גלוב, בשל התנגדות בעלי המניות לתנאי העסקתם המופלגים (בעקבות תיקון 16 לחוק החברות, המחייב תמיכת רוב מקרב בעלי מניות המיעוט). סגל, שמכהן כסגן יו"ר גזית גלוב ומנכ"ל החברה הבת FCR, הסתפק אשתקד בתגמולים בהיקף של 7.05 מיליון שקל.
שם בולט נוסף מבין שיאני השכר בגזית גלוב הוא תומס קפוטו, נשיא אקוויטי 1, שעלות העסקתו עמדה על 9.1 מיליון שקל. עלות העסקת מנכ"ל גזית גלוב, רוני סופר, עמדה על 4.2 מיליון שקל, ועלות העסקת אריה מינטקביץ', ממלא מקום יו"ר גזית גלוב (בחצי משרה) עמדה על 2.5 מיליון שקל. בסך הכול, עלות העסקת תשעת מנהלי גזית גלוב וחברות הבת שלה הצטברה ב-2013 לסכום מרשים של 62.5 מיליון שקל.
גם הדירקטורים בגזית גלוב לא קופחו וזכו אשתקד לתגמולים של 220 עד 440 אלף שקל כל אחד. בין הדח"צים נכללים רוני בר און, שר האוצר לשעבר, שזכה לתגמולים של 268 אלף שקל, והדח"צית נגה קנז, מנכ"לית חברת החיתום רוסאריו קפיטל, שנהנתה מ-420 אלף שקל.
5.5 מיליון שקל לרמי לוי ורעייתו
גם בכירי חברת המזון שטראוס נהנו אשתקד מתגמולים נאים. שיאן השכר בחברה הוא המנכ"ל, גדי לסין, שעלות העסקתו הגיעה אשתקד ל-10.7 מיליון שקל. 55% מהסכום נתנו לו כתגמול מנייתי (6 מיליון שקל), והיתרה, בהיקף של 4.7 מיליון שקל, מגיעה ממשכורת בסיס ומענקים. יו"ר שטראוס ובעלת השליטה בחברה, עופרה שטראוס, הסתפקה במשכורת ומענק שנתיים של 3.9 מיליון שקל. עלות העסקת מנכ"ל שטראוס קפה, טוד מורגן, שסיים באחרונה את תפקידו, עמדה ב-2013 על 7.8 מיליון שקל .
עלות שכר של 11.1 מיליון שקל אשתקד שלחה את מנכ"ל חברת הביומד פוטומדקס, דולב רפאלי, לצמרת העשירייה השנייה של שיאני השכר. מתוך סכום זה הבונוס של רפאלי התקרב ל-8 מיליון שקל (2.2 מיליון דולר).
בתחום הפיננסים, שיאן השכר בקבוצת הביטוח מנורה הוא מוטי רוזן, מנכ"ל מנורה מבטחים פיננסיים, עם תגמולים של 7.2 מיליון שקל.
בחברת התשתיות מנדלסון תשתיות בלטה עלות העסקת המנכ"ל, שרגא בר, שהגיעה ל-7.1 מיליון שקל: 2.75 מיליון שקל כמענק בגין הנפקת אג"ח ומניות החברה, וסכום דומה כמענק שנתי מבוסס תוצאות.
עלות העסקת בני הזוג רמי ועדינה לוי ברשת המזון שבשליטתם - רמי לוי שיווק השקמה - עמדה על 5.5 מיליון שקל. 4.3 מיליון שקל ניתנו לרמי לוי, שנהנה ממענק של 2.9 מיליון שקל ושכר של 1.4 מיליון שקל, והיתרה היא עלות שכרה של רעייתו.
את טבלת השכר בשיכון ובינוי מוביל המנכ"ל, עופר קוטלר, שעלות העסקתו הגיעה ל-7.5 מיליון שקל. עלות העסקת יו"ר שיכון ובינוי, משה לחמני, שנכנס לתפקיד בתחילת יולי, עמדה על 5.8 מיליון שקל עבור חצי שנה - עלות של קרוב למיליון שקל לחודש.
הבונוס ליעקב פרי אושר, למרות התנגדות של 38% מהמיעוט
בעלי המניות בבנק מזרחי-טפחות אישרו אתמול מענק חד פעמי של 615 אלף שקל ליו"ר הבנק לשעבר ושר המדע והטכנולוגיה הנוכחי, יעקב פרי, בגין עבודתו בבנק ב-2012. ההחלטה אושרה למרות התנגדות של כ-38% מבעלי מניות המיעוט.
פרי, כיום כאמור שר בממשלה מטעם מפלגת "יש עתיד", עזב את הבנק בסוף אוקטובר 2012, כך שהבונוס שיקבל הוא בגין 10 חודשים. הוא הועסק בבנק בהיקף של 60% משרה, החל מסוף פברואר 2003, כעשר שנים במהלכן צבר שכר בעלות שהתקרבה ל-23 מיליון שקל. עלות העסקתו של פרי בבנק ב-2012, לפני המענק הנוכחי, עמדה על 2.6 מיליון שקל.
שיאני השכר לשנת 2013 - 26.3.14
חיים כצמן-גזית גלוב
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.