קבוצת קרדן NV שבשליטת יוסף גרינפלד ואבנר שנור סיכמה הבוקר עם סימני אופטימיות זהירים את 2013, שהייתה אחת משנות הפעילות הקשות והמאתגרות שלה.
המהלכים שנקטה הקבוצה, המנוהלת על-ידי שוקי אורן, כדי לעמוד בתשלום אג"ח ענק של כ-100 מיליון אירו בחודש שעבר, הובילו אותה בסיכום שנתי להעמקת הפסדיה, שגדלו פי שלושה והגיעו ל-101 מיליון אירו. עיקר ההפסד אשתקד נבע ממכירת אחד מנכסיה העיקריים - מניות חברת הנדל"ן GTC פולין, שנעשתה כדי להתמודד עם תשלום האג"ח.
בסיכום שנתי, מכירת המניות הסבה לקרדן הפסד של 55 מיליון אירו, שיחד עם הוצאות מימון, ריביות והפסדי מט"ח, בהיקף של כ-40 מיליון אירו נוספים, הובילו להגדלת ההפסדים.
מפילוח הפעילויות שלה עולה כי מגזר הנדל"ן נהנה משנה חיובית, עם רווח של כ-18 מיליון אירו, שקוזז בהפסד דומה בפעילות הפיננסית, ואילו פעילות התשתיות, המתבצעת באמצעות חברת תהל, סיכמה שנה מאוזנת.
את הרבעון הרביעי סיימה קרדן עם רווח של כ-5 מיליון אירו, לאחר רצף הפסדים שהצטברו בשלוש השנים האחרונות (2011-2013) לסכום עתק של 283 מיליון אירו - יותר ממיליארד שקל. מניית קרדן החבוטה הגיבה לתוצאות בעלייה דו-ספרתית. שתי סדרות האג"ח שלה עדיין נסחרות בתשואות זבל של עד 40%.
במבט קדימה, מצבה של קרדן עדיין מאתגר, עם התחייבויות שוטפות (סולו) של 73 מיליון אירו מול קופת מזומנים של כ-17 מיליון אירו. סך התחייבויות האג"ח שלה מגיעות ל-415 מיליון אירו (כ-2 מיליארד שקל), והתשלום הקרוב הוא בפברואר 2015, בהיקף של 100 מיליון אירו. נוסף על כך, בשנה הקרובה צריכה קרדן לעמוד בתשלום של 28 מיליון אירו לבנק דיסקונט.
שוקי אורן, מנכ"ל קרדן NV אמר היום, כי "אנחנו עובדים קשה כדי להבטיח את יכולת הפירעון שלנו הרבה לפני המועד. לשם כך נצטרך לייצר מזומנים בהיקף של כ-120 מיליון אירו - זה הרבה כסף, אבל יש לנו נכסים ואפשרויות. יש עוד הרבה עבודה לעשות. אבל ללא GTC, יותר קל לראות שתחת קרדן יש חברות שמגדילות מכירות ומציגות רווחיות תפעולית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.