המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ד') בעליות שערים, על רקע מגמה מעורבת בבורסות אסיה ופתיחת מסחר חיובית בוול סטריט. היום מתפרסמים מספר נתונים בארה"ב ואירופה שמושכים תשומת לב.
מדד הבנצ'מרק האזורי הסטוקס 600, נסחר בעלייה של כ-0.6% לאחר שאתמול נסוג משיא של 6 שנים בעקבות המתיחות הגואה בין רוסיה למדינות המערב באשר לעתידה של אוקראינה. זאת לאחר שבתחילת השבוע תומכי רוסיה השתלטו על פרלמנט מחוזי במזרח המדינה וקראו לבצע משאל עם לגבי סיפוח האזור.
בזירת המאקרו המקומית פורסם היום בגרמניה המאזן המסחרי לחודש פברואר, שהצביע על ירידה בעודף המסחרי לרמה של 15.7 מיליארד אירו, לעומת 17.2 מיליארד אירו בינואר. הצפי בשוק עמד על עלייה לרמה של 18 מיליארד אירו. בארה"ב יתפרסמו היום פרוטוקולי ישיבת הריבית של הפד והמלאים הסיטונאיים.
מניית Kingfisher עולה בכ-2% לאחר שזכתה להעלאת המלצה מ-UBS ל"קנייה", לעומת המלצה קודמת שעמדה על "נייטרלי". גם מניית Indesit מתקדמת בכ-2%.
הין היפני התחזק - הניקיי צנח
מגמה מעורבת חתמה היום (ד') את המסחר בבורסות אסיה, כאשר מדד הניקיי ננעל בירידות של כ-2% בעקבות התחזקות חדה של הין היפני.
קרן המטבע הבינלאומית (IMF) פרסמה אתמול (ג') את התחזית שלה לגבי הכלכלה הגלובלית. כלכלני הקרן אומנם צופים שיפור בצמיחה של הכלכלות המפותחות אך מזהירים כי שינוי המדיניות המוניטארית בארה"ב וגוש האירו עלול להגביר את הסיכונים בשווקים המתעוררים ולהוביל למשבר עולמי.
קרן המטבע הבינלאומית חתכה את תחזית הצמיחה של השווקים המתעוררים ל-4.9% השנה ו-5.3% ב-2015. לשם השוואה, בתחזית הקודמת שפרסמה הקרן היא צפתה כי השווקים המתעוררים יצמחו בקצב של 5.1% השנה ו-5.4% ב-2015. קרן המטבע חתכה את השיעור החד ביותר בתחזית הצמיחה של ברזיל ורוסיה, מבין המדינות המובילות בשווקים המתעוררים. כעת, הקרן צופה כי כלכלת רוסיה תצמח בקצב של 1.6% השנה, נמוך ב-0.6% מהתחזית הקודמת בעוד ברזיל צפויה לצמוח בקצב של 1.8%, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על קצב צמיחה שנתי של 2.3%.
קרן המטבע ציינה בנוסף כי מדינות השווקים המתעוררים אחראיות על יותר משני שליש מהצמיחה העולמית אך הזהירה באותה נשימה שהן עלולות לעמוד בפני אתגרים רבים כאשר המדינות המפותחות בראשות ארה"ב, יפן וגוש האירו, יחליטו לנרמל את המדיניות המוניטארית, להעלות את הריבית ולהפסיק לחלוטין את התוכניות להקלה כמותית.
"תהליך ההתאוששות העולמי חזק ממה שמרבית הכלכלנים חושבים", אומר לבלומברג Thomas Thygesen, אסטרטג בהונג קונג. "סין פועלת להקל את מצוקת הנזילות ואנחנו צפויים לראות את זה בנתוני הכלכלה בחודשים הקרובים".
בטוקיו רשמה מניית ניסאן מוטור ירידה של כ-2.8% וגם מניות של יצואניות גדולות אחרות ירדו בחדות על רקע התחזקות הין היפני.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.