השותפים בלוויתן נערכים לפתח את המאגר ללא וודסייד האוסטרלית, כך אמר מנכ"ל נובל אנרג'י צ'רלס דיווידסון. מדובר בהתבטאות חריגה של דיווידסון בעיקר כי נובל נחשבה עד כה לתומכת העיקרית בעסקה למכירת 25% מהזכויות בלוויתן לחברה האוסטרלית, תמורת 2.71 מיליארד דולר.
ואולם בשיחה עם משקיעים בארה"ב שפורסמה בכלי תקשורת בארה"ב ובאוסטרליה אמר דיווידסון כי "היינו רוצים שהם יהיו שותפים שלנו בפרויקט אבל אנחנו ושותפינו מתחילים להתקדם ולהבטיח שנוכל לפתח את הפרויקט הזה בזמן".
העסקה עם וודסייד שהייתה אמורה להיחתם ב-27 למארס הוקפאה ברגע האחרון בגלל מחלוקת בין החברה האוסטרלית לרשויות המס בישראל סביב ההכרה בפחת מואץ על ההשקעה ברכישת הזכויות במאגר.
"גלובס" חשף כי בנושא הפחת המואץ הושגה הסכמה על פשרה אך בימים האחרונים העלו נציגי וודסייד דרישות נוספות בעיקר בשאלת הפיצוי שיקבלו אם ייפגעו כתוצאה משינויים רגולטוריים בעתיד. במקביל שוררת מתיחות אישית רבה בין בעל השליטה בקבוצת דלק יצחק תשובה לבין מנכ"ל וודסייד פיטר קולמן. תשובה נעלב עמוקות מכך שקולמן לא הגיע לטקס החתימה החגיגי שנערך לכבודו בירושלים ונפרד מקולמן במלים קשות.
תידחה עתירת ישראמקו ודור גז להגדלת מכסת היצוא
ישראמקו ודור גז המחזיקות שליש מהזכויות במאגר הגז תמר ימשכו ככל הנראה את עתירתן לבג"ץ נגד החלטת המדינה לאפשר יצוא של 40% מהגז במאגר. משיכת העתירה צפויה לאחר שבדיון שנערך היום בעתירה המליצו שופטי בג"ץ לעותרים לעשות כן.
ישראמקו ודור חיפושי גז עתרו לבג"ץ בטענה כי ההחלטה המגבילה את כמות הגז ליצוא ל-40% מהגז שנותר במאגרים מקפחת אותם משום שהיא אינה מביאה בחשבון את העובדה שיותר משני שליש מהגז במאגר כבר הובטחו לצריכת המשק המקומי. כתוצאה מההחלטה התבטל המיזם לייצא את הגז מהמאגר באמצעות מתקן הנזלה צף (FLNG).
באוגוסט 2012 חייב בג"ץ את ישראמקו בתשלום הוצאות משפט בגובה רבע מיליון שקלים במסגרת דחיית העתירה שהגישה עם חברות אחרות נגד חוק ששינסקי שהעלה את המיסוי על רווחי גז ונפט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.