המסעדה הדנית "נומה" (Noma) השיבה לעצמה את תואר המסעדה הטובה ביותר בעולם, והדיחה מהמקום הראשון את "אל סלר דה קאן רוקה" (El Celler de Can Roca), שזכתה אשתקד בתואר לראשונה בתולדותיה.
השף רנה רדזפי (Rene Redzepi) ועמיתיו בנומה שבקופנהגן - הידועה בשימוש שהיא עושה במרכיבים שמלקטים אנשיה על חוף הים וביערות, וכן בגרסה המחודשת שהמציאה למטבח הנורדי - זכו בפרס הראשון בסקר "50 המסעדות הטובות ביותר בעולם" שאותו עורכים שפים ומבקרי מסעדות.
"אל סלר דה קאן רוקה", השוכנת בעיר חירונה שבספרד, ירדה למקום השני בדירוג שהתפרסם היום (ב') בלונדון. בעבר זכתה "נומה" במקום הראשון 3 פעמים, כשהפעם האחרונה הייתה ה-2012.
"אוסטריה פרנצסקנה" (Osteria Francescana) בעיר מודנה שבאיטליה המשיכה להחזיק במקום השלישי ברשימה. המסעדה הניו-יורקית "אילוון מדיסון פארק" (Eleven Madison Park) העפילה מהמקום החמישי למקום הרביעי ואף שמרה על תואר המסעדה הטובה ביותר בארה"ב.
המסעדה הלונדונית "דינר ביי הסטון בלומנטל" (Dinner by Heston Blumenthal) קפצה מהמקום השביעי למקום החמישי. "מוגריץ" (Mugaritz) בסאן סבסטיאן צנחה מהמקום הרביעי למקום השישי.
את העשירייה הפותחת סוגרות "D.O.M" בסאו פאולו, "ארזק" (Arzak) בסאן סבסטיאן, "אלינאה" (Alinea) בשיקגו ו"לדברי" (Ledbury) בלונדון.
הדירוג התבסס על הצבעותיהם של 26 צוותים אזוריים, שכל אחד מהם כלל 36 מבקרי מסעדות, שפים ומסעדנים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.