המועצה הארצית לתכנון ובניה החליטה להעביר להערות הוועדות המחוזיות שינוי לתמ"א 19 העוסקת בבתי עלמין. השינוי קובע כי בכל בית עלמין חדש שיוקם ובכל הרחבה של בית עלמין קיים יוקצו 10% מהשטח לקבורה אזרחית.
השינוי יאפשר יישום בפועל של חוק הזכות לקבורה רבודה משנת 1996 שקבע כי "אדם זכאי להיקבר על פי השקפתו בבית עלמין חלופי אם בחר בכך". תקנות בנושא משנת 1998 קבעו כי בית עלמין אזרחי חלופי הינו בית עלמין שהקבורה בו נעשית על פי השקפתו של אדם ושזכאי להיקבר בו כל אדם שנפטר באזור הסמוך לפטירתו.
בנוסף, השינוי עוסק בהנחיות ל"קבורה רבודה" שהיא קבורה בצפיפות גבוהה יותר באופן שתואם את ההלכה. קיימות אפשרויות שונות לקבורה רבודה מעל ומתחת לקרקע (משפחתית, מבנה עילי מבנה רב קומות וכיוב'). השינוי קובע צפיפות ממוצעת לדונם בהתאם להיקף האוכלוסייה המשורתת בבית העלמין והחלת איסור להרחבת בתי עלמין המשרתים אוכלוסייה בהיקף קטן מ-20 אלף נפש לשנת היעד.
ממשרד הפנים נמסר כי מטרת השינוי הינה ליעל את השימוש בקרקע שהינה משאב מתכלה. במשרד הבהירו כי בדיון במועצה נכחו נציגי המשרד לשירותי דת והתוכנית קודמה בשיתוף פעולה עימם ובאישורם.
יו"ר המועצה הארצית, ד"ר שוקי אמרני, אמר: "השינוי מביא בשורה משמעותית לאזרחים רבים שמעוניינים להיקבר בהתאם להשקפתם ועד כה לא ניתן להם מענה ראוי ומלא".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.