שיפור נוסף נרשם היום (ה') בנתוני האבטלה השבועיים. מספר דורשי האבטלה בשבוע שהסתיים ב-10 במאי ירד ב-24 אלף לרמה של 297 אלף, שפל שלא נראה מאז מאי 2007. הכלכלנים בשוק ציפו כי דרישות האבטלה הראשוניות יירדו ל-321 אלף. כך לפי נתונים שפרסם היום הממשל.
זהו השבוע השני ברציפות שבו תביעות האבטלה הראשוניות יורדות בחדות, ככל הנראה בשל השפעת חג הפסחא וחופשת האביב בארה"ב.
ממוצע תביעות האבטלה בחודש האחרון, נתון שנחשב למדויק יותר ופחות מושפע מתנודות עונתיות, ירד ב-2,000 לרמה של 323,250. תביעות האבטלה המתמשכות ירדו ב-9,000 לרמה של 2.67 מיליון, בשבוע שהסתיים ב-3 במאי.
במקביל לפרסום תביעות האבטלה, הממשל פירסם גם את מדד המחירים לצרכן, שטיפס ב-0.3% באפריל, בהתאם לתחזיות המוקדמות והעלייה החדה ביותר מזה כשנה. זאת בשל עליית מחירים בתחום הדיור, הרפואה, הרכב והדלק והאנרגיה. לפי הנתונים, מחירי האנרגיה טיפסו ב-0.3% בעוד מחירי המזון עלו ב-0.4%. מדד הליבה, שאינו כולל את מירי המזון והאנרגיה, עלה ב-0.2% באפריל. האינפלציה בארה"ב טיפסה ב-2% ב-12 החודשים האחרונים, לעומת עלייה שנתית של 1.5% בחודש מארס.
רצף הנתונים החיוביים המשיך עם פעילות הייצור בניו-יורק, שטיפסה בצורה חדה. מדד האמפייר סטייט לחודש מאי, הבוחן את פעילות הייצור בניו-יורק טיפס התרחב לרמה של 19 נקודות, לעומת 1.3 באפריל. הרבה מעל צפי האנליסטים בשוק שעמד על קריאה של 5.4 נקודות בלבד. נזכיר, קריאה של מעל 0 נקודות, מעידה על התרחבות בפעילות הייצור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.